Wat zijn SEO keywords?

Pim Hillaert

Pim Hillaert

Meer omzet uit je website?

Plan een telefonische kennismaking in om te bekijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen

Wat zijn SEO keywords?
Wat zijn SEO keywords? Om te kunnen bepalen aan wie de zoekmachine uw website moet tonen, zijn SEO keywords van groot belang. De zoekmachine heeft als doel om uw website bij relevante zoekopdrachten te tonen, maar moet dan wel weten wat een relevante opdracht is. Hiervoor kijkt de zoekmachine sterk naar de teksten van uw site. De zoekmachine analyseert deze en probeert te achterhalen waar uw site over gaat. Vervolgens wordt er gekeken naar een match met de zoekopdracht.

Wat zijn SEO keywords en hoe worden deze verwerkt?

Maar wat zijn SEO keywords dan? Dit zijn de voor u (en uw doelgroep) belangrijke zoektermen waarop uw tekst is geoptimaliseerd. In principe geven de SEO keywords aan wat het hoofdonderwerp is van de tekst.

Voor elke website en zelfs elke pagina kunnen de keywords verschillend zijn. Het zijn de belangrijkste termen op een pagina. Welke termen dat zijn, hangt altijd af van het onderwerp van de betreffende pagina.

Met zorg kiezen

SEO keywords dienen met zorg te worden gekozen. Aan de ene kant moet u de leesbaarheid van de tekst nooit uit het oog verliezen. Het is niet de bedoeling dat de tekst voor uw doelgroep minder goed leesbaar wordt omdat u per se bepaalde keywords wilt gebruiken.

Het is ook altijd van belang om de impact van keywords te analyseren. Daarom doet Start Marketing altijd een keyword onderzoek. Hierin wordt onder andere achterhaald welke keywords voor u van belang kunnen zijn, op welke woorden sprake is van veel zoekvolume en of er sprake is van sterke concurrentie.

Inzetten op bepaalde SEO keywords zonder gedegen onderzoek is niet verstandig. U kunt wel een bepaald keyword in gedachten hebben, maar misschien wordt hier helemaal niet vaak op gezocht, of zijn er al zeer veel (sterke en grote) partijen die op hetzelfde keyword inzetten.

Goed onderzoek levert u dus voordelen op. Vervolgens is het zaak dat u de SEO keywords op de juiste manier verwerkt: in titels en koppen, de tekst en meta beschrijvingen. Daarbij is het belangrijk dat u de keywords niet te weinig, maar zeker ook niet te veel gebruikt. 

Onze klanten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wij helpen jou graag het beste van je bedrijf te maken. Wil jij je SEO uitbesteden door een bureau dat al sinds 2014 ervaring heeft met SEO? Neem dan contact met ons op.

Wat vinden klanten van ons?

Meer informatie ontvangen?

Vul je gegevens in en wij nemen snel contact op