Pim Hillaert

Pim Hillaert

Meer omzet uit je website?

Plan een telefonische kennismaking in om te bekijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen

Wat is SEO?


Wat is SEO? SEO staat voor “Search Engine Optimization”. Het is een verzameling van technieken en optimalisaties die ertoe leiden dat u zo goed mogelijk gevonden wordt in de zoekmachine. De focus ligt hierbij op een optimale vindbaarheid bij relevante zoekopdrachten vanuit een relevante doelgroep. Want u wilt niet alleen goed gevonden worden, maar ook door de juiste personen.

De verschillende disciplines van SEO

SEO bestaat uit verschillende disciplines. Zo kunt u onderscheid maken tussen technische SEO en SEO teksten. U kunt daarnaast ook on-site SEO en off-site SEO onderscheiden. Kortom: het beantwoorden van de vraag “wat is SEO?” dient wat uitgebreider te gebeuren dan met de uitleg in de inleiding.

Technische SEO

De basis voor goede SEO wordt altijd gelegd door de techniek. Hoe goed een website presteert in de zoekmachine is grotendeels afhankelijk van hoe goed de techniek is. Voor een hoge ranking is het belangrijk om gebruik te maken van een moderne website, met snelle laadtijden en optimale werking op verschillende devices. Goede technische SEO legt de basis voor succes.

SEO teksten

Met de juiste SEO teksten geeft u richting aan uw SEO. Goede teksten zijn relevant, geven waardevolle informatie voor uw bezoeker en zijn geschreven met uw doelgroep in gedachten. De combinatie van duidelijke, informatieve teksten en een goede technische website zorgt voor een uitstekend uitgangspunt om goed te kunnen scoren in de zoekmachine.

On-site SEO

De twee bovenstaande voorbeelden die wij hebben behandeld, zijn voorbeelden van “on-site SEO”: technieken die u op uw eigen website hanteert om een goede positie in de zoekresultaten te behalen.

Off-site SEO

Een ander belangrijk component van zoekmachine optimalisatie is off-site SEO. Hiermee versterkt u de autoriteit van uw eigen website door aanwezigheid op andere websites. Denk aan gastblogs die naar uw website verwijzen, of het verkopen van uw producten op een webshop van een derde partij.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wij helpen jou graag het beste van je bedrijf te maken. Wil jij je online marketing door een bureau dat al sinds 2014 ervaring heeft met online marketing? Neem dan contact met ons op.

Onze klanten

Wat vinden klanten van ons?

Meer informatie ontvangen?

Vul je gegevens in en wij nemen snel contact op