Wat is SEO proof?

Pim Hillaert

Pim Hillaert

Meer omzet uit je website?

Plan een telefonische kennismaking in om te bekijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen

Wat is SEO proof?

Zijn uw teksten wel SEO proof? Misschien moet u op deze vraag het antwoord schuldig blijven. Want wat is SEO proof? En hoe weet u of de teksten op uw website dit ook zijn? Wij leggen het u graag uit. Het is belangrijk dat uw teksten aan bepaalde criteria voldoen om goed te kunnen scoren in de zoekmachine.

Wat is SEO proof tekst?

Online teksten werken in bepaald opzicht anders dan offline teksten, zoals teksten in brochures. De basis is gelijk: de teksten dienen kwalitatief hoogwaardig te zijn en te voorzien in de behoeften van de doelgroep. Ze moeten dus waarde hebben, maar ook prettig leesbaar zijn. Een goede tekst is een tekst die lezers activeert op de manier die u voor ogen hebt.

Bij online teksten komt hier nog een component bij, namelijk vindbaarheid. Als u wilt dat uw teksten effect hebben, moet uw doelgroep natuurlijk wel uw website kunnen vinden. Uw teksten spelen hierbij een belangrijke rol. Naast een technisch goede website, zijn de juiste teksten cruciaal om goed gevonden te worden. Dit is waar de term “SEO proof” relevant wordt. Maar wat is SEO proof tekst?

SEO proof teksten zijn teksten die voldoen aan belangrijke criteria van de zoekmachine. Dit betekent dat zij zo geschreven zijn dat er duidelijke hoofdonderwerpen en subonderwerpen naar voren komen. Hiermee wordt ook rekening gehouden bij het gebruik van titels en tussenkoppen. Er komt echter nog meer bij kijken. Ook meta beschrijvingen zijn van belang. Dit zijn titels en beschrijvingen die aan de zoekmachine mee worden gegeven om duidelijk te maken waar de teksten over gaan. Verder is het van belang om een goede lengte te hanteren en de juiste keywords te hanteren (met de juiste dichtheid)

Maar er is meer

Bij SEO proof teksten mag de lezer nooit uit het oog worden verloren. Uw tekst dient altijd geschreven te worden met de lezer in gedachten. Dit betekent dat een tekst pas echt SEO proof is, als deze kwalitatief is, grammaticaal correct is, prettig leest en de lezer waardevolle en relevante informatie biedt.

Onze klanten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wij helpen jou graag het beste van je bedrijf te maken. Wil jij je SEO uitbesteden door een bureau dat al sinds 2014 ervaring heeft met SEO? Neem dan contact met ons op.

Wat vinden klanten van ons?

Meer informatie ontvangen?

Vul je gegevens in en wij nemen snel contact op