Wat is SEO optimalisatie?

Pim Hillaert

Pim Hillaert

Meer omzet uit je website?

Plan een telefonische kennismaking in om te bekijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen

Wat is SEO optimalisatie?

Wat is SEO optimalisatie? Het is beslists een van de belangrijkste aspecten van elke website. U wilt dat uw website goed gevonden wordt. Daarvoor is SEO belangrijk. Bezoekers kunnen op meerdere manieren op uw website terecht komen. Direct, bijvoorbeeld, of via advertenties (SEA). Voor bijna alle websites geldt echter dat het grootste gedeelte van de bezoekersstroom afkomstig is vanuit de zoekmachine. Om ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk bezoekers trekt, is SEO optimalisatie cruciaal.

Wat is SEO optimalisatie in de praktijk?

SEO optimalisatie is een grotendeels technische aangelegenheid. Alles begint namelijk met een technisch goede website. SEO bestaat uit drie pijlers, waarvan techniek de basis vormt. De andere pijlers zijn teksten en linkbuilding. Zonder technisch goede website is het echter lastig om goed te scoren in de zoekmachine.

Maar wat is SEO optimalisatie in de praktijk dan? Een SEO specialist zal altijd beginnen met het optimaliseren van de website. Dit betekent dat er als het ware onder de motorkap wordt gekeken. De techniek van de website wordt onder de loep genomen en waar mogelijk geoptimaliseerd. Dit leidt er onder andere toe dat de website sneller gaat laden en optimaal presteert op alle devices.

Vervolgens wordt er bij SEO optimalisatie gekeken naar de teksten en backlinks. Wanneer de techniek van de website optimaal is, hebben SEO teksten een grotere impact en vergroot u de kans op een hoge positie in de zoekmachine. Linkbuilding (het verkrijgen van meer backlinks) kan hier nog eens extra aan bijdragen. Met linkbuilding versterkt u de autoriteit van uw website. Dat wordt beloond door de zoekmachine.

Wie investeert in SEO optimalisatie investeert in succes op de lange termijn. U boort hiermee een continue bezoekersstroom aan.

Heeft u SEO optimalisatie nodig?

Heeft u SEO optimalisatie nodig? Schakel Start Marketing in. Wij kunnen uw website optimaliseren voor betere prestaties in de zoekmachine en meer bezoekers. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Onze klanten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wij helpen jou graag het beste van je bedrijf te maken. Wil jij je SEO uitbesteden door een bureau dat al sinds 2014 ervaring heeft met SEO? Neem dan contact met ons op.

Wat vinden klanten van ons?

Meer informatie ontvangen?

Vul je gegevens in en wij nemen snel contact op