Wat is SEO content?

Pim Hillaert

Pim Hillaert

Meer omzet uit je website?

Plan een telefonische kennismaking in om te bekijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen

Wat is SEO content?

Wat is SEO content? In de eerste plaats is dit content die gemaakt is om de vindbaarheid van je website te verbeteren. Dit wordt vaak gedaan in de vorm van geschreven content. Toch doet men SEO content hiermee te kort. Juist anno nu is het belangrijker dan ooit om te zorgen voor kwalitatief goede content.

Wat is SEO content? Goede content voor mens en machine

SEO content is goede content voor mens en machine. Vaak ziet men nog dat SEO content volledig is gericht op het “pleasen” van de zoekmachine. Dat betekent dat er krampachtig wordt gezorgd voor bepaalde titels, koppen en het verwerken van belangrijke keywords. Begrijp ons niet verkeerd: dit is belangrijk. Maar de manier waarop dit wordt gedaan ook.

Zoekmachines zijn steeds intelligenter geworden en proberen teksten te interpreteren zoals mensen dat doen. Voor het bepalen van de ranking (de positie van je pagina’s in de zoekmachine) kijkt de zoekmachine onder andere naar het gedrag van bezoekers. Je kunt je met SEO content dus wel helemaal op de zoekmachine richten; als bezoekers je pagina snel weer verlaten en niet goed reageren op je content, nemen je kansen op een hoge positie sterk af.

Goede SEO content is content die zich richt op de doelgroep, kwalitatief is en waardevolle informatie bevat. Daarbij wordt vervolgens rekening gehouden met de wensen van de zoekmachine. Een goede SEO copywriter weet dit alles te combineren in een prettig leesbare, kwalitatieve tekst die bijdraagt aan een hoge positie in de zoekmachine bij relevante zoekopdrachten.

Goede content verdient een goede site

Met alleen goede SEO content kom je er niet. De combinatie van goede SEO content op een goede site (een site die snel is en goed presteert op alle devices) is de beste kans op goede prestaties in de zoekmachine. Een echte SEO specialist kan op beide vlakken helpen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wij helpen jou graag het beste van je bedrijf te maken. Wil jij je online marketing door een bureau dat al sinds 2014 ervaring heeft met online marketing? Neem dan contact met ons op.

Onze klanten

Wat vinden klanten van ons?

Meer informatie ontvangen?

Vul je gegevens in en wij nemen snel contact op