Skip to content

Wat is on page SEO?

Deze blog delen?

Wat is on page SEO?

U heeft ongetwijfeld van SEO gehoord, maar misschien bent u de term “on page SEO” wel eens tegengekomen en dacht u: wat is on page SEO? Zeer waarschijnlijk is dit de vorm van zoekmachine optimalisatie waarmee u al het meest bekend bent. Ondanks dat u de term wellicht niet kent.

Wat is on page SEO wel en wat is het niet?

Het snelle antwoord op de vraag “wat is on page SEO” is: alle SEO werkzaamheden die u op uw eigen pagina’s uitvoert. Dit is direct waar de SEO-kennis van de meeste mensen stopt. Er zijn echter nog meer vormen van SEO: niet al deze vormen betreffen werkzaamheden aan uw eigen website.

On page SEO is en blijft een van de belangrijkste pijlers van SEO. Het is essentieel voor goede prestaties in de zoekmachine. U kunt het zien als de basis. Wij adviseren ook altijd om eerst de on page SEO helemaal in orde te krijgen, alvorens u zich gaat richten op andere werkzaamheden.

Werkzaamheden die onder deze noemer vallen zijn onder andere:

  • Zorgen voor een responsive design dat werkt op alle devices
  • Technische optimalisaties doorvoeren
  • Het schrijven of verbeteren van teksten
  • Het opzetten van een slimme interne linkstructuur

Met andere woorden: alles wat u verandert of verbetert op uw eigen website valt onder de noemer “on page SEO”.

Is er ook nog een andere vorm?

Zoals “on page” al doet vermoeden, zijn er ook vormen van “off page SEO”. Hierbij gaat het om werkzaamheden op andere platforms dan uw eigen. Denk aan het plaatsen van een gastblog op een andere website, het verkrijgen van backlinks, het aan laten maken van een externe bedrijfspagina of het verkopen van uw producten in de webshop van een ander. Als allround SEO specialist kunnen wij u perfect helpen met uw on page SEO en off page SEO.

Andere artikelen lezen?

Wat is het beste SEO programma?

Wat is het beste SEO programma?Om te ondersteunen bij SEO kan er gebruik worden gemaakt van diverse SEO programma’s. Maar wat is het beste SEO

Wat is het belangrijkste voor SEO?

Wat is het belangrijkste voor SEO? Wat is het belangrijkste voor SEO? Dat is geen eenvoudige vraag om te beantwoorden. Er zijn namelijk ontzettend veel

Wil jij online groeien?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden