Skip to content

Wat is local SEO?

Deze blog delen?

Wat is local SEO?

Wat is local SEO? Het eenvoudigste en snelste antwoord op deze vraag is: de perfecte manier om in de zoekmachine optimaal gevonden te worden door uw lokale doelgroep. Wat lokaal precies is en hoe local SEO werkt, leggen wij u graag uit.

Het verschil tussen local SEO en generieke SEO

SEO draait niet alleen om goed gevonden worden. Het draait vooral ook om goed gevonden worden door uw doelgroep. U wilt door SEO toe te passen de bezoekersaantallen van uw website een boost geven. Daarbij is het altijd belangrijk om er zeker van te zijn dat u de bezoekers aantrekt waar u ook echt iets aan hebt. Dit is waar local SEO u kan helpen, wanneer uw doelgroep zich op bepaalde locaties bevindt.

Generieke SEO, de “standaard” vorm van SEO richt zich niet op een bepaalde locatie. U wilt vindbaar worden op een bepaalde term of termen en daar zorgt zoekmachine optimalisatie voor. Of iemand nu een zoekopdracht uitvoert in Leeuwarden of Maastricht: u wilt gevonden worden omdat deze bezoeker waarde voor u heeft. Bij local SEO gaat dit net even anders.

Wat bereikt u hiermee?

Local SEO richt zich op het genereren van optimale vindbaarheid in een bepaald gebied. Wat dit lokale gebied is, is geheel aan u om te bepalen. Is het bereiken van heel het land voor u relevant, dan hoeft u niet direct aan local SEO te denken. Maar wat nu wanneer u producten of diensten levert in slechts een deel van het land? Of misschien wel in een bepaalde regio of plaats? Dan is local SEO bijzonder interessant. U kunt er hiermee voor zorgen dat u optimaal gevonden wordt bij zoekopdrachten van potentiële klanten die op zoek zijn naar een product of dienst bij hen in de buurt.

Neem een autogarage als voorbeeld. Heeft u een autogarage in Haarlem, dan is de kans groot dat u ook klanten uit Haarlem wilt aantrekken. Iemand uit Arnhem zal namelijk niet zo snel naar u toekomen voor een onderhoudsbeurt van de auto. U kunt zich met local SEO richten op uw vindbaarheid in Haarlem en omringende gemeenten zoals Velserbroek of Zandvoort. Dit kunt u doen door gericht content te maken voor die plaatsen, zoals pagina’s met het onderwerp “Uw vakgarage in Haarlem” of “De Volvo specialist voor Zandvoort en omstreken”.

Andere artikelen lezen?

Wat is het beste SEO programma?

Wat is het beste SEO programma?Om te ondersteunen bij SEO kan er gebruik worden gemaakt van diverse SEO programma’s. Maar wat is het beste SEO

Wat is het belangrijkste voor SEO?

Wat is het belangrijkste voor SEO? Wat is het belangrijkste voor SEO? Dat is geen eenvoudige vraag om te beantwoorden. Er zijn namelijk ontzettend veel

Wil jij online groeien?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden