Wat is linkbuilding SEO?

Pim Hillaert

Pim Hillaert

Meer omzet uit je website?

Plan een telefonische kennismaking in om te bekijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen

Wat is linkbuilding SEO?

Wat is linkbuilding SEO? Wie zich nooit echt heeft verdiept in SEO zal wellicht niet weten wat dit precies is en waarom het belangrijk is. Bijna iedereen weet dat SEO draait om techniek (een technisch goede website) en teksten. Maar een minstens net zo belangrijk onderdeel is linkbuilding. Wij leggen graag uit wat dit inhoudt.

Wat is linkbuilding SEO? Werken aan je autoriteit

Autoriteit is het kernwoord bij SEO. Hoe groter de autoriteit van je pagina is, des te beter je resultaten in de zoekmachine kunnen zijn. Techniek en teksten spelen daarbij een cruciale rol. Maar dat geldt ook voor linkbuilding. Linkbuilding SEO betekent het genereren van backlinks: websites die naar jouw website verwijzen.

Waarom is dit belangrijk? De zoekmachine ziet dit als een bevestiging van jouw autoriteit. Wanneer er honderden websites naar jouw site verwijzen, is dit een goede indicatie van de autoriteit van je site. Kennelijk word je qua onderwerp van jouw site als prominent gezien.

Met linkbuilding SEO zorgt een SEO specialist of linkbuilding specialist ervoor dat er meer links naar jouw website gegenereerd worden. Dat kan door middel van linkplaatsingen op een andere website, of in de vorm van content. Bijvoorbeeld met gastblogs waarin links zijn verwerkt.

Kwaliteit is belangrijk

Het is altijd belangrijk om linkbuilding SEO uit te laten voeren door een ervaren, goede specialist. De kwaliteit van de links is belangrijk. Met alleen maar het genereren van zo veel mogelijk links kom je er niet meer. Linkbuilding SEO werkt het beste wanneer de links van hoge kwaliteit zijn: links van sites die voor jou relevant zijn en die zelf een goede autoriteit hebben.

Van alle vormen van SEO is dit de vorm die vaak de meeste tijd en moeite vereist. Het is echter een zeer duurzame investering die zich absoluut terugverdient, wanneer linkbuilding goed wordt aangepakt.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wij helpen jou graag het beste van je bedrijf te maken. Wil jij je online marketing door een bureau dat al sinds 2014 ervaring heeft met online marketing? Neem dan contact met ons op.

Onze klanten

Wat vinden klanten van ons?

Meer informatie ontvangen?

Vul je gegevens in en wij nemen snel contact op