Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Pim Hillaert

Pim Hillaert

Meer omzet uit je website?

Plan een telefonische kennismaking in om te bekijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Wat is het verschil tussen SEO en SEA? Beide zijn het manieren om de vindbaarheid van een website te vergroten. Ze lijken dan ook enigszins op elkaar, maar er is een belangrijk verschil. SEO staat voor “search engine optimization”, zoekmachine optimalisatie. Hiermee richt jij je op het verbeteren van de resultaten (het trekken van meer en nieuwe bezoekers) op organische wijze. Niet betaald, dus. SEA staat voor “search engine advertising”. Zoals de naam al verklapt, gaat het hier om adverteren. Wat is nu het concrete verschil?

Wat is het verschil tussen SEO en SEA? Een concrete uitleg

SEO is een verzamelnaam van technieken die je uit kunt voeren om de vindbaarheid van je website te vergroten. Je kunt je dus al met SEO bezighouden bij de bouw van je website. Dit is absoluut aan te raden. Door de techniek te optimaliseren, te zorgen voor goede, relevante content en ervoor te zorgen dat andere websites naar jou verwijzen, kun je jouw vindbaarheid vergroten. SEO kost dus niets, behalve eventuele kosten voor het inhuren van een SEO expert.

Met SEA adverteer je in de zoekmachine. Hierbij zorg je – indien goed toegepast – voor direct resultaat. Of je website nu SEO technisch top is, of nog helemaal niet vindbaar is: met SEA bied je op een plek op een speciaal gedeelte in de zoekresultaten. Zo is maximale zichtbaarheid gegarandeerd. Ook is het mogelijk om door middel van display advertenties op websites en in apps te adverteren. SEA kan dus zorgen voor geweldige resultaten, maar kost wel geld. Zodra je stopt met investeren, zullen ook de resultaten stoppen.

SEO is de basis, SEA een extra

Wij zien SEO als de basis en SEA als een eventuele waardevolle extra. Wat is het verschil tussen SEO en SEA op basis waarvan wij deze keuze maken? Met SEO investeer je in blijvend resultaat op de lange termijn. SEA is echter perfect om op korte termijn te zorgen voor uitstekende resultaten.

Onze klanten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wij helpen jou graag het beste van je bedrijf te maken. Wil jij je SEO uitbesteden door een bureau dat al sinds 2014 ervaring heeft met SEO? Neem dan contact met ons op.

Wat vinden klanten van ons?

Meer informatie ontvangen?

Vul je gegevens in en wij nemen snel contact op