Wat is een SEO titel

Pim Hillaert

Pim Hillaert

Meer omzet uit je website?

Plan een telefonische kennismaking in om te bekijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen

Wat is een SEO titel?

Wat is een SEO titel? Is dat niet gewoon de titel van een pagina? Dat kan zo zijn, maar een SEO titel biedt u meer mogelijkheden dan dat. U maakt gebruik van SEO omdat u optimaal gevonden wilt worden. Gevonden worden is echter maar één ding. U wilt niet alleen dat uw doelgroep u vindt, maar ook dat deze uw website daadwerkelijk bezoekt. Aan zichtbaarheid en vindbaarheid alleen heeft u niet veel. Dat is waar een SEO titel zijn waarde bewijst.

Wat is een SEO titel? Een manier om uw doelgroep te activeren

Wanneer mensen een zoekopdracht uitvoeren in de zoekmachine, krijgen zij de (volgens de zoekmachine) beste resultaten te zien op de “SERP”, de Search Engine Results Page. Op basis van deze resultaten maakt een bezoeker de keuze waar hij of zij op gaat klikken. Hieruit blijkt al het belang van een goede SEO titel: de bezoeker zal namelijk de titel en de beknopte beschrijving (meta description) gebruiken om te bepalen wat hij/zij het interessantste resultaat vindt.

Om uw bezoekers te activeren, kunt u het beste dus zorgen voor een pakkende SEO titel. Deze titel kan afwijken van de titel op uw website. Om u een concreet voorbeeld te geven: stel, u heeft een webshop die sieraden verkoopt. “Horloges” zou dan een titel van een van de pagina’s kunnen zijn: de pagina waarop u horloges verkoopt. Alleen: een mogelijke klant die de pagina “horloges” ziet in de zoekmachine, voelt zich misschien niet direct aangetrokken om uw pagina te bezoeken. Maar als uw SEO titel “De mooiste horloges tegen scherpe prijzen” luidt, is de kans groot dat de bezoeker hier wel op klikt. Dit klinkt toch een stuk interessanter?

Waar moet een goede SEO titel aan voldoen?

Wat is een SEO titel die goed scoort? Een goede SEO titel is er eentje die dus pakkend is, maar die tegelijkertijd relevant is en een goede weergave biedt van wat de bezoeker uiteindelijk op de pagina gaat vinden.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wij helpen jou graag het beste van je bedrijf te maken. Wil jij je online marketing door een bureau dat al sinds 2014 ervaring heeft met online marketing? Neem dan contact met ons op.

Onze klanten

Wat vinden klanten van ons?

Meer informatie ontvangen?

Vul je gegevens in en wij nemen snel contact op