Skip to content

SEO Scan

Waarom een SEO scan?

Scan je succes.

Het digitale landschap is voortdurend in beweging, en om concurrerend te blijven in deze dynamische omgeving is het essentieel om te weten waar je staat. Hier komt de waarde van een SEO scan naar voren. Een grondige SEO scan duikt diep in de structuur, inhoud en snelheid van je website en onthult alle gebieden die verbetering behoeven om je online zichtbaarheid te maximaliseren.

Elke website heeft unieke sterke punten en zwakke plekken. Zonder een grondige analyse loop je misschien belangrijke optimalisatiemogelijkheden mis die je concurrenten wel benutten. Zo’n scan kijkt niet alleen naar de technische aspecten van een site, maar ook naar de kwaliteit van de inhoud, de relevantie van de keywords en de efficiëntie van de backlinkstrategie.

Bovendien is de digitale wereld nooit statisch. Wat vandaag werkt, kan morgen verouderd zijn door veranderende algoritmes en consumentengedrag. Regelmatige SEO scans zorgen ervoor dat je altijd een stap voor blijft op veranderingen en trends. Zo blijft je website niet alleen actueel, maar ben je ook verzekerd van een consistente en groeiende online aanwezigheid.

Tot slot biedt een SEO scan concrete inzichten en actiepunten. In plaats van te gissen over wat er mis zou kunnen zijn, krijg je een duidelijk overzicht van wat je moet aanpakken. Of je nu net begint met je online reis of al jaren in het veld zit, een SEO scan is de sleutel om te zorgen dat je inspanningen in de juiste richting zijn gericht. Het is de eerste stap naar een effectievere, efficiëntere en meer winstgevende online aanwezigheid.

01. Analyse & Inzicht

Onze SEO scan duikt diep in je website, biedt inzicht in huidige prestaties en onthult verbeterpunten.

02. Trefwoorden & Posities

We onderzoeken welke trefwoorden voor jou waardevol zijn en hoe je momenteel scoort in zoekresultaten.

03.Techniek & Optimalisatie

Onze technische analyse identificeert knelpunten die je site vertragen en biedt oplossingen voor een snellere ervaring.

04.Concurrentie & Kansen

Ontdek waar je concurrenten in uitblinken en waar je kansen liggen om hen in zoekmachines te overtreffen.

SEO begint hier

Het uitbesteden van een SEO scan

Het laten uitvoeren van een SEO scan door professionals heeft tal van voordelen. Om te beginnen geeft het je een duidelijk en objectief beeld van waar je website nu staat in termen van zoekmachineoptimalisatie. Experts weten precies waar ze naar moeten kijken en kunnen binnen korte tijd knelpunten en optimalisatiemogelijkheden identificeren.

Bovendien bespaar je zelf veel tijd. Een grondige analyse kan complex zijn en vraagt om specifieke kennis en tools. Door het uitbesteden van de scan, kun je deze tijd investeren in andere aspecten van je bedrijf terwijl je zeker weet dat de analyse in goede handen is.

Daarnaast krijg je te maken met een buitenperspectief. Soms zijn het de dingen die je zelf over het hoofd ziet, die een grote impact kunnen hebben op je SEO-prestaties. Een externe partij heeft geen blinde vlekken en kan onbevooroordeeld advies geven.

Tenslotte, na de scan ontvang je een concreet actieplan. Geen vage suggesties, maar heldere aanbevelingen die je direct kunt implementeren om de zichtbaarheid en prestaties van je website te verbeteren. Dit geeft een kickstart aan je SEO-strategie en helpt je vooruit in de online zoekresultaten.

Linkbuilding uitbesteden

Hoe maken wij een SEO scan?

In de digitale wereld van vandaag is zichtbaarheid alles. Maar hoe weet je of je website daadwerkelijk presteert zoals het hoort? Hoe weet je waar je staat ten opzichte van je concurrenten? Het antwoord ligt in een SEO scan, een cruciale stap in het begrijpen en optimaliseren van je online aanwezigheid. Deze scan werpt een licht op de sterktes en zwaktes van je website, zodat je gericht actie kunt ondernemen. Voordat je duikt in de wervelwind van zoekmachineoptimalisatie, is het essentieel om te weten waar je start. Laten we de reis beginnen met een blik op het proces en de stappen om tot een effectieve SEO scan te komen.

Stap 1: Diepgaande Analyse
Begin met een grondige analyse van je huidige website. Dit omvat niet alleen technische aspecten, zoals laadsnelheden en mobiele optimalisatie, maar ook inhoudelijke elementen, zoals de kwaliteit van de content en de gebruikte zoekwoorden. Het gaat erom een compleet beeld te krijgen van de huidige SEO-status en mogelijke knelpunten te identificeren.
Stap 2: Concurrentieonderzoek
Na de interne evaluatie volgt een blik naar buiten: wat doen concurrenten op SEO-gebied? Waar scoren zij goed op en waar liggen kansen voor jouw website? Door het analyseren van de strategieën van concurrenten kan je waardevolle inzichten opdoen en je eigen aanpak hierop afstemmen.

Stap 3: Actieplan Opstellen
Met de verzamelde gegevens uit de eerste twee stappen, creëer je een gedetailleerd actieplan. Dit plan geeft prioriteit aan de meest kritieke SEO-issues en biedt een duidelijke route voor verbeteringen. Hierin staan concrete actiepunten, van snelle fixes tot langetermijnstrategieën, zodat je systematisch je website kunt optimaliseren.
Succesverhalen

Luister naar de feedback die we krijgen

Heel fijn contact gehad met StartMarketing. Heb een super mooie en vooral goede website en vind het fijn hoe ik als klant wordt behandeld. Zeker een aanrader!
Hondenuitlaatservice Ede
Zeer zorgvuldig en professionele begeleiding in het opzetten van mijn website. Zeker een aanrader voor in de toekomst.
Ge-zonder.nl
Heel fijn contact gehad met StartMarketing. Heb een super mooie en vooral goede website en vind het fijn hoe ik als klant wordt behandeld. Zeker een aanrader!
spaziovideo.nl
Om een samenwerking aan te gaan, zoek ik een combinatie van inhoudelijke expertise, bij mij passende werkwijze, inlevingsvermogen, servicegerichtheid en een relaxte persoonlijkheid. En dat is wat (Pim van) Start Marketing biedt. Dit bureau is daadwerkelijk in staat en bereid om de eigen expertise aan te bieden in een vorm die aansluit bij mij als ondernemer. En zo'n partnerschap is goud waard.
Begeleiding in bewustwording
Pim is een betrouwbare en serieuze businesspartner die onze marketing op een hoger niveau heeft getild. Door zijn ervaring en werkwijze hebben we een omzetverhoging gerealiseerd. Startmarketing geeft eerlijke feedback en denkt stappen vooruit.
Schrijfpartner
SEO-analyse laten uitvoeren... Snel en efficiënt contact en nu al mooie resultaten. Ik ben tevreden!
Schrijfpartner

SEO scan laten maken?

Transformeer je traffic

Een SEO scan is niet enkel voorbehouden aan grote bedrijven met diepe zakken. In feite kunnen verschillende soorten ondernemingen profiteren van zo’n diepgaande analyse van hun online aanwezigheid.

Voor de ZZP’er is een persoonlijke merkbeleving alles. Je bent immers je eigen visitekaartje. Maar hoe zorg je ervoor dat je diensten of producten online gevonden worden, temidden van de digitale ruis? Een SEO scan kan je inzichten geven in hoe je website presteert en welke verbeteringen nodig zijn om jouw persoonlijke merk te versterken en je zichtbaarheid te vergroten.

MKB’ers vormen de ruggengraat van onze economie. Ze hebben vaak een vaste klantenkring, maar in een steeds digitaler wordende wereld is online groei essentieel. Een SEO scan kan MKB’ers helpen te begrijpen hoe ze zich verhouden tot concurrenten en welke kansen er liggen om hun online aanwezigheid te optimaliseren, wat kan leiden tot meer klanten en hogere omzet.

Webshops zijn inherent digitaal en de concurrentie is hevig. Klanten hebben een overvloed aan keuzes met slechts een paar klikken. Om bovenaan de zoekresultaten te staan en de verkoop te stimuleren, is het cruciaal dat webshops hun SEO voortdurend optimaliseren. Een SEO scan biedt een roadmap, waarin staat wat er goed gaat en waar er ruimte is voor verbetering, essentieel voor elke webshop die zijn marktaandeel wil vergroten.

01. ZZP'ers

Versterk je persoonlijke merk; maximaliseer online zichtbaarheid en vindbaarheid.

02. MKB'ers

Groei online; overtreft concurrenten en trek meer klanten aan.

03. Webshop eigenaren

Verhoog verkoop; optimaliseer rankings en klantervaring online.

Veelgestelde vragen over SEO scan

Een SEO scan is een uitgebreide analyse van een website om te bepalen hoe zoekmachine-vriendelijk deze is. Het identificeert sterke punten, zwakheden en geeft aanbevelingen voor verbetering.

Meestal duurt het tussen de 2 en 8 uur om een grondige SEO scan te voltooien, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de website.

Na ontvangst van de resultaten kunt u ervoor kiezen om de aanbevelingen zelf te implementeren of hulp in te roepen van een SEO specialist om de geïdentificeerde problemen aan te pakken en verbeteringen aan te brengen.

Een SEO scan helpt je de huidige staat van je website te begrijpen en biedt gerichte aanbevelingen om de online zichtbaarheid te verbeteren en hoger te scoren in zoekmachines.

Dit hangt af van de aanbieder. Sommige bedrijven bieden gratis basisanalyses aan, terwijl diepgaandere scans vaak betaald zijn vanwege de gedetailleerde inzichten die ze bieden.

Hoewel ze vergelijkbaar zijn, richt een SEO scan zich specifiek op zoekmachine optimalisatie aspecten, terwijl een site-audit een bredere evaluatie kan zijn, inclusief gebruiksvriendelijkheid en technische prestaties van de site.

Ja, er zijn diverse tools online beschikbaar die een basis SEO scan aanbieden. Voor diepgaandere inzichten en actiepunten kan het echter nuttig zijn om een specialist in te schakelen.

Jouw Online Groei Start Hier

Wil je de online zichtbaarheid van jouw bedrijf vergroten? Wij hebben de oplossing die je zoekt. Met onze doelgerichtheid helpen we jouw bedrijf om hoger te stijgen in de zoekresultaten en een sterke digitale aanwezigheid op te bouwen. Jouw succes start hier.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op

Naam(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.