SEO cursus

Leer alles wat je wilt weten over SEO.

SEO cursus

Ontdek met deze SEO cursussen hoe SEO helpt jouw online bereik te vergroten. SEO is een belangrijke term die bij verdere doorvraag nog al wat wazige blikken oplevert. Het is belangrijk voor de vindbaarheid online van een site. Tot zover weet iedereen het nog die online een product, dienst of content wil aanbieden. Maar hoe werkt het precies? Hoe kun je er door middel van SEO optimalisatie zorgen dat jouw site bovenaan komt bij de juiste zoekresultaten? Wij helpen je graag met jouw kennis te optimaliseren en je op te leiden tot SEO specialist. Hier vind je onze online SEO cursussen met professionele en praktische kennis rond al deze vragen.

Welke SEO cursussen bieden wij aan?

SEO 101
€39,99

Alle basisinformatie over SEO die jij nodig hebt.

SEO 101:

Net nieuw in de SEO? Dan is dit een goeie start! Wij leren je de basis van SEO in 3 uur.
Meer informatie?

SEO Pro: Linkbuilding
€69,95

SEO specialist worden? Leer hier alles over SEO advanced linkbuilding

SEO Pro: Linkbuilding

Ken jij de basis van SEO? Of heb je de basiscursus afgerond? Dan is deze vervolg cursus perfect voor jou! Ik leer je alles wat je moet weten over linkbuilding.
Meer informatie?

SEO Pro: Content
€69,95

SEO specialist worden? Leer hier alles over SEO advanced content

SEO Pro: Content

Ken jij de basis van SEO? Of heb je de basiscursus afgerond? Dan is deze vervolg cursus perfect voor jou! Ik leer je alles wat je moet weten over content.
Meer informatie?

SEO Specialist
€199,95

SEO specialist worden? In deze cursus wordt je volledig opgeleid tot SEO specialist.

SEO Specialist totaal

Opzoek naar een totaalpakket? In deze cursus leer je alles van SEO. Van de SEO 101 tot alle Pro onderdelen. Alles wat jij nodig hebt om de specialist te worden.
Meer informatie?

SEO Pro: Techniek
€69,95

SEO specialist worden? Leer hier alles over SEO advanced techniek

SEO Pro: Techniek

Ken jij de basis van SEO? Of heb je de basiscursus afgerond? Dan is deze vervolg cursus perfect voor jou! Ik leer je alles wat je moet weten over techniek.
Meer informatie?

SEO Cursus maatwerk

Ben jij opzoek naar iets specifieks? Neem dan even contact met ons op.

SEO cursus maatwerk

Ook een maatwerk SEO cursus behoort tot de mogelijkheden. Neem hiervoor even contact met ons op.
Contact

SEO 101

Wist je, niet wat SEO inhield? Maar je wilt er wel graag alles over weten? Dan is de cursus SEO 101 geknipt voor jou! In deze cursus leer je alles over SEO en wat dit voor jou kan betekenen.  Met het cursusmateriaal leer je heel praktisch hoe je met jouw site en jouw producten in de top 3 komt. De informatie die je krijgt is direct in de praktijk en op jouw situatie toepasbaar. De informatie in de cursus is bovendien actueel.

SEO Pro: Content 

Leer next level content creëren met de cursus SEO Pro: Content . Met de advanced leer je niet alleen wat SEO inhoudt, maar leer je ook hoe je je site kunt analyseren. Je kijkt waar er op het gebied van SEO er nog aan winst valt te behalen. Dit kan bijvoorbeeld in content creatie zijn. Hoe schrijf je een tekst die aantrekkelijk is voor zowel lezers om te lezen, als voor Google om bovenaan te zetten in de rankings? Hoe verwerk je keywords op een natuurlijke wijze in een tekst zodat de tekst lekker weg leest en inspireert tot een doorklik? Content is naast tekst natuurlijk ook beeld. Hoe vorm je dit tot een aantrekkelijk verhaal wat punten scoort in de Google rankings? Met de cursus SEO Content Advanced leer je het belang van content en hoe je door waardevol content kunt groeien online.

SEO Pro: Techniek 

Ontdek de waarde van SEO Techniek met de cursus SEO Techniek Advanced. Een site die binnen 2 seconden op je scherm verschijnt, verschijnt ook sneller bovenaan in de Google zoekresultaten. De techniek achter je website moet hiervoor staan als een huis. Met de cursus SEO Techniek Advanced ontdek je hoe belangrijk een goed werkende website is. Na de basiscursus SEO 101 is het goed je verder te ontwikkelen in de 3 verschillende terreinen van SEO. Met de Advanced cursussen verdiepen je zo je kennis in elk van de terreinen. De cursus SEO Techniek Advanced gaat helemaal in op hoe je door de juiste SEO techniek bezoekers een prettige gebruikerservaring op jouw site geeft. Termen als “Modern CMS” systemen en “Responsive Design” van je site worden verder uitgelegd. Met deze cursus ontdek je hoe je dit kunt inzetten om de gebruikerservaring op jouw site te verbeteren.

SEO Pro: Linkbuilding

Met deze cursus leer je hoe jouw site een autoriteit wordt. Hoe zorg je ervoor dat jouw site het middelpunt van een web van links wordt, die allemaal naar jouw site doorverwijzen als de bron van informatie over een product of dienst. De juiste inzet van linkbuilding maakt jouw site tot een autoriteit. Met de cursus SEO Pro: Linkbuilding leer je de handige tips & tricks direct in te zetten om dit voor elkaar te krijgen. Daarnaast gaan wij in op het belang van kwalitatieve links, laten we bad cases en good cases zien en leren wij jou alles wat je moet weten op het gebied van linkbuilding. Zo wordt jij een echte linkbuilding expert!

SEO Specialist 

Wordt SEO Specialist in Opleiding met deze informatieve cursus. De SEO specialist in een bedrijf is degene die de koers over het wereldwijde web uitzet en bewaakt. De specialist analyseert de positie van een site. Hij of zij weet waar de winst valt te behalen met de inzet van de juiste SEO tools. Het werkveld van de SEO specialist bevindt zich in een steeds veranderende online wereld. Want de regels in de ranking van google veranderen voortdurend. Gouden regels van 2 jaar geleden zijn nu achterhaald. Met deze cursus krijg je een totaalpakket om alles te leren wat een SEO Specialist moet weten, op een professioneel niveau aangeboden.

SEO Cursus maatwerk

Ben jij op zoek naar een cursus op het gebied van SEO die speciaal op maat is gemaakt voor jouw vragen of jouw bedrijf? SEO is een vak apart waarbij je je in heel veel facetten kun verdiepen. Soms heb je een vraag binnen een specifiek gebied. Er valt bijvoorbeeld in de combinatie van SEO en SEA (Search Engine Advertising) nog veel winst voor jullie bedrijf te behalen. Als ICT-bedrijf zit het wel goed met de SEO Techniek, maar hoe creëer je content die een doelgroep buiten je vakgebied aantrekkelijk vindt?  Ontdek hoe je jezelf verder kunt specialiseren met een Maatwerk Cursus SEO. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden. Samen werken we door middel van een praktische cursus naar duidelijke doelstellingen.

Onze linkbuilding klanten

Wat is SEO?

SEO betekent Search Engine Optimazation. Simpel gezegd is SEO de verzameling trucs die jij uit de kast kunt halen met je website, om deze bovenaan krijgt bij de resultaten in een zoekmachine. De belangrijkste trucs die je kunt toepassen kun je onderverdelen in 3 aparte peilers. Dit zijn techniek optimalisatie, content optimalisatie en linkbuilding. Daarom maken wij onze cursussen ook richting deze drie verschillende onderdelen van SEO. Hierdoor weet jij met alle drie de cursussen precies wat jij nodig hebt!

SEO cursussen online te volgen

Op deze site kun je kennis maken met 6 praktische SEO cursussen die achtereenvolgend, maar ook los van elkaar, gevolgd kunnen worden. De cursussen zijn online te volgen wat het makkelijk maakt als je bijvoorbeeld op wisselende momenten tijd hebt om te studeren. Ook is het handig dat je online leert over een vak, wat zich in de online wereld afspeelt. Je kunt zo even checken hoe de informatie in de cursus in de praktijk van Google werkt. Een online SEO cursus geeft ook de nodige bewegingsvrijheid. Je kunt je cursus waar en wanneer je maar wilt online inzien en raadplegen. Je kunt meteen beginnen, maar ook later. Alles kan in jouw tijd, op jouw tempo.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wij helpen jou graag het beste van je bedrijf te maken. Van SEO tot webdevelopment. Jij wordt vindbaar als je met ons in zee gaat.

Voor wie zijn de cursussen SEO geschikt?

Misschien kom je vanuit een heel andere branche. Je wilt gewoon weten hoe je voor je bedrijf de weg kunt vinden naar de top van de Google zoekresultaten. Misschien ben je binnen een klein bedrijf de beheerder van een website en wil je jouw vakkennis uitbreiden met een verdere specialisatie in SEO. Een ding is zeker: je bent iemand op zoek naar toepasbare kennis over SEO. Dan is een online cursus in SEO waarbij je gedegen en actuele kennis over SEO opdoet, precies wat je zoekt. Je krijgt hier bovendien de kennis die je direct zelf kunt gebruiken om je vindbaarheid op het web te vergroten. In principe kun je deze cursussen zonder enige voorkennis beginnen. Het is dus geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen naar een professioneel kennisniveau. Maar het is dus ook voor mensen die al vanuit hun vak kennis hebben van SEO. Hiervoor is bijvoorbeeld een cursus op maat een goede aanvulling of een manier om je kennis up-to-date te houden. Informeer hoe je jouw kennis over SEO kunt vergroten en start meteen.

Linkbuilding; om een autoriteit te worden

Met Linkbuilding gaat het er om dat je een autoriteit wordt op het wereldwijde web. Google moet weten dat jouw site de oplossing biedt als iemand, om het voorbeeld van de groen design winkel nog maar een keer aan te halen, op zoek is naar groen gekleurd design. Daarom is het belangrijk dat goede websites  artikelen schrijven met backlinks naar je site, rond groen gekleurd design. Als heel veel sites door middel van backlinks naar je verwijzen, dan zal er wel content op je site staan die voor veel mensen interessant is, redeneert Google. Dat zitten we bovenaan bij onze zoekresultaten. Jouw site wordt een autoriteit op dit gebied. Linkbuilding is dus een geweven web van sites die links hebben naar jouw site. 

SEO een vak apart

Je begrijpt dat SEO dieper gaat dan deze globale uitleg. Binnen techniek optimalisatie, content optimalisatie en linkbuilding zijn nog veel tips, tricks en strategieën die je allemaal kunt toepassen. Het is niet voor niets dat bedrijven hier specialisten voor in dienst hebben, of deze inhuren. Bovendien veranderen de voorwaarden voor SEO ook voortdurend. Een handige truc zoals teksten van meer dan 500 woorden wegtypen die enkel draaien om keyword herhaling, werkt nu veel minder goed dan een aantal jaar terug. SEO is echt een vak apart. Gelukkig kunnen wij dankzij onze ervaring jou hier veel meer over vertellen. Hierdoor weet jij na de cursussen precies hoe jij ervoor zorgt dat jouw website op de 1e pagina belandt.

Waardevol content

Van content optimalisatie werd vroeger vaak gedacht dat het louter gaat om de juiste keywords in de tekst te laten voorkomen. Dit was in het begin ook zo, maar dat is tegenwoordig niet meer voldoende voor een plekje hoger tussen de zoekresultaten. Je moet er ook voor zorgen dat de content zelf waardevolle informatie bevat voor de bezoeker van je site. De tekst moet hiervoor een bepaalde lengte in woorden hebben. In een oogopslag moet een bezoeker van de website zien dat hij de antwoorden vind, dat hij zoekt. Hiervoor moet in de titels en de eerste regels al meteen duidelijk zijn wat je te bieden hebt en dat dit is wat de bezoeker zoekt. Maar de tekst moet ook fijn zijn om te lezen, ook dit draagt bij aan het gebruikersgemak van de site.

Technische optimalisatie

De techniek optimaliseren als onderdeel van SEO draait erom dat de techniek achter je website goed draait. Een pagina moet op elk scherm snel geladen kunnen worden. Ook mogen er geen fouten in de website staan. Herinner je je misschien nog de tijd van een draaiend schijfje in je scherm? Of misschien ben je nog van de generatie van een laadbalkje op je scherm en het geheimzinnige gepiep alsof je contact maakte met buitenaards leven. Dat wil je niet met jouw website: wachtende mensen starend naar een balkje. Het liefst wil je dat een lezer een keer met zijn ogen knippert en de site is geladen. Hiervoor moet je zorgen dat de website pagina makkelijk laadt. Verder mogen er natuurlijk geen 404 error pagina’s in zitten. Optimale techniek zorgt voor een optimale gebruikerservaring. Dit zorgt natuurlijk dat een bezoeker langer van je site gebruik maakt en ook eerder weer terugkomt naar je site. Hiermee wordt je ook beloont in de ranking van Google.

Analyse vooraf om SEO effectief in te zetten

Naast techniek, content en autoriteit is analyse vooraf van je doelgroep en hun zoekgedrag belangrijk. Stel: je hebt een site die design en interieur artikelen verkoopt die groen zijn. Want groen vind je een mooie kleur en je wilt iedereen een groene design beleving geven. Wie worden blij van je site en kunnen tot je vaste klantenkring worden gemaakt? Dat zijn vast mensen die bezig zijn met hun huisinrichting. Jouw bezoekers houden van sites waarop ze originele artikelen op een inspirerende manier presenteren. 

Maar wat typt deze doelgroep in bij Google als ze op zoek gaan naar sites die hun inspireren? Waarschijnlijk zal dit “design”, of “kleurrijk design” zijn of “interieurtips”. Hier moet je dus met je SEO strategie op inspelen. Want ga je er gewoon vanuit dat deze mensen bijvoorbeeld op “groen” zoeken of “tips met groen” dan kom je bij Google bij de verkeerde zoekresultaten bovendrijven. Want mensen die op “groen” zoeken of “tips met groep” of zelfs “groen design” zijn op zoek naar natuur, planten, design in tuinaanleg of duurzamer leven. Dat is een hele andere betekenis van de kleur groen die een doelgroep trekt, die veel minder snel geïnteresseerd is in jouw site en jouw producten.   

Daarom is het belangrijk een analyse vooraf te maken op welke zoekwoorden je potentiële doelgroep naar jouw dienst of product op zoek gaat? Is dat groen als milieuvriendelijk of als interieurkleur? Wat zoeken ze? Zoeken ze naar duurzaam leven tips of interieur inspiratie? Hoe zoeken ze? Op welke woorden zoeken ze: “groen design” of “design in de kleur groen”? Als je het antwoord op deze vragen weet,  heb je de basis om SEO middelen ook daadwerkelijk effectief in te zetten.

small_c_popup.png

Meer informatie

Vul hieronder je gegevens in en wij contacten je zo snel mogelijk

[wpforms id="1381"]