Skip to content

Wat zijn SEO teksten?

Wat zijn SEO teksten?

Wat zijn SEO teksten? SEO teksten zijn teksten die zijn geoptimaliseerd voor de zoekmachine, maar altijd met de doelgroep in het achterhoofd. Want schrijven doet u natuurlijk altijd voor de lezer en niet voor de zoekmachine. Goede SEO teksten zijn interessant voor de lezer en bieden een duidelijke meerwaarde. Tegelijkertijd scoren zij goed op het gebied van SEO en zorgen zij ervoor dat uw pagina’s optimaal vindbaar worden. Hoe dat precies werkt, leggen wij u graag uit.

Wat zijn SEO teksten precies?

Dat SEO teksten als doel hebben om goed te scoren in de zoekmachine, dat weet u waarschijnlijk al. Maar wat zijn SEO teksten precies? Dit zijn zo organisch en natuurlijk mogelijke teksten. Ze zijn goed en prettig leesbaar voor de lezer en kwalitatief. Dat betekent dat zij nuttige informatie geven, of op een andere wijze meerwaarde bieden.

Een echt goede SEO tekst is niet als zodanig te herkennen. Hiermee bedoelen wij dat deze gewoon overkomt als een normale, goede tekst. Ondertussen bevat deze tekst dan echter wel alle elementen die belangrijk zijn om goed te scoren in de zoekmachine.

Waar moeten SEO teksten aan voldoen?

Het belangrijkste criterium is dus dat SEO teksten goed moeten zijn voor de lezer. Een tekst kan aan nog zoveel technische eisen voldoen; wanneer lezers de tekst niet prettig vinden, zal deze nooit het gewenste effect teweeg brengen.

SEO teksten communiceren een duidelijk onderwerp, dat op gestructureerde wijze wordt gepresenteerd. Ze kennen een logische opbouw, goede structuur met koppen en alinea’s en hebben belangrijke keywords op de juiste manier verwerkt. Verder is het ook van belang dat de juiste informatie middels metadata aan de zoekmachine wordt verstrekt.

Een vak apart

U leest het al: het schrijven van SEO teksten is een vak apart. Een vak dat Start Marketing tot in de puntjes beheerst. Heeft u SEO teksten nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op