Skip to content

Wat zijn SEO keywords?

Wat zijn SEO keywords?

Wat zijn SEO keywords? Om te kunnen bepalen aan wie de zoekmachine uw website moet tonen, zijn SEO keywords van groot belang. De zoekmachine heeft als doel om uw website bij relevante zoekopdrachten te tonen, maar moet dan wel weten wat een relevante opdracht is. Hiervoor kijkt de zoekmachine sterk naar de teksten van uw site. De zoekmachine analyseert deze en probeert te achterhalen waar uw site over gaat. Vervolgens wordt er gekeken naar een match met de zoekopdracht.

Wat zijn SEO keywords en hoe worden deze verwerkt?

Maar wat zijn SEO keywords dan? Dit zijn de voor u (en uw doelgroep) belangrijke zoektermen waarop uw tekst is geoptimaliseerd. In principe geven de SEO keywords aan wat het hoofdonderwerp is van de tekst.

Voor elke website en zelfs elke pagina kunnen de keywords verschillend zijn. Het zijn de belangrijkste termen op een pagina. Welke termen dat zijn, hangt altijd af van het onderwerp van de betreffende pagina.

Met zorg kiezen

SEO keywords dienen met zorg te worden gekozen. Aan de ene kant moet u de leesbaarheid van de tekst nooit uit het oog verliezen. Het is niet de bedoeling dat de tekst voor uw doelgroep minder goed leesbaar wordt omdat u per se bepaalde keywords wilt gebruiken.

Het is ook altijd van belang om de impact van keywords te analyseren. Daarom doet Start Marketing altijd een keyword onderzoek. Hierin wordt onder andere achterhaald welke keywords voor u van belang kunnen zijn, op welke woorden sprake is van veel zoekvolume en of er sprake is van sterke concurrentie.

Inzetten op bepaalde SEO keywords zonder gedegen onderzoek is niet verstandig. U kunt wel een bepaald keyword in gedachten hebben, maar misschien wordt hier helemaal niet vaak op gezocht, of zijn er al zeer veel (sterke en grote) partijen die op hetzelfde keyword inzetten.

Goed onderzoek levert u dus voordelen op. Vervolgens is het zaak dat u de SEO keywords op de juiste manier verwerkt: in titels en koppen, de tekst en meta beschrijvingen. Daarbij is het belangrijk dat u de keywords niet te weinig, maar zeker ook niet te veel gebruikt. 

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op