Skip to content

Wat te doen als je veel pagina’s verwijdert en de invloed op SEO

Wat te doen als je veel pagina’s verwijdert en de invloed op SEO

Soms wilt u misschien een pagina verwijderen. Maar wat moet u doen als u veel pagina’s verwijdert en wat is de invloed hiervan op uw SEO? Zomaar pagina’s verwijderen, kan zeer schadelijk zijn voor uw vindbaarheid. Wij leggen u dadelijk uit waarom.

Wilt u toch veel pagina’s verwijderen en de invloed hiervan op uw SEO beperken, dan hebben wij tips voor u.

Waarom is pagina’s verwijderen van invloed op uw SEO?

Pagina’s verwijderen is altijd van invloed op uw SEO. Wanneer u tientallen of honderden pagina’s gepubliceerd heeft, zult u het effect van het verwijderen van een enkele pagina echt niet direct merken. Tenzij het wellicht gaat om een pagina die uitzonderlijk populair is en veel meer verkeer genereert dan uw andere pagina’s.

In principe betekent meer pagina’s ook een grotere kans om gevonden te worden. Zeker wanneer de pagina’s zich kenmerken door een grote diversiteit en geoptimaliseerd zijn voor verschillende onderwerpen.

De grootste invloed van het verwijderen van veel pagina’s op SEO heeft te maken met de manier waarop dit gebeurt.

Hoe moeten pagina’s verwijderd worden?

Wanneer u zonder verdere acties pagina’s verwijdert, kan dit schadelijk zijn voor uw SEO. De zoekmachine heeft deze pagina’s namelijk geïndexeerd en toont deze aan bezoekers. Een bezoeker die op een zoekresultaat klikt en vervolgens te zien krijgt dat een pagina niet bestaat, wordt niet blij. Dat betekent ook dat de zoekmachine hier een probleem mee heeft. Die heeft immers als taak om de bezoeker goede pagina’s te suggereren.

Natuurlijk kunt u pagina’s verwijderen wanneer u hier behoefte aan hebt, zonder dat dit ten koste gaat van uw SEO. Het is belangrijk om bezoekers op de juiste manier op te vangen en om te leiden. Daarom is het belangrijk om de juiste redirects in te stellen. Zo krijgt de bezoeker geen foutmelding of standaard foutpagina, maar wordt deze omgeleid naar bijvoorbeeld een op maat gemaakte pagina die aangeeft dat de opgevraagde pagina niet bestaat, of naar een andere relevante pagina.

Gaat u pagina’s verwijderen? Houd daar dan rekening mee. Weet u niet hoe, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op