Skip to content

Wat is White hat SEO?

Wat is white hat SEO?

Wat is white hat SEO? Je komt deze term misschien wel eens tegen en denk wellicht dat het gaat om een zeer geavanceerde vorm van SEO. Niets is minder waar. White hat SEO is SEO zoals dit bedoeld is: op een correcte wijze ervoor zorgen dat de website wordt geoptimaliseerd en goed wordt gevonden. Dit doe je met name met behulp van techniek, content en autoriteit opbouwen.

Wat is white hat SEO dan precies?

In principe vallen alle werkzaamheden die je uitvoert voor het verbeteren van de vindbaarheid van je website onder de noemer “white hat SEO”. Het moet dan echter wel gaan om technieken en handelingen die zijn toegestaan. Dit zijn er gelukkig heel wat.

De meeste mensen die met SEO aan de slag gaan, passen automatisch white hat SEO toe. Deze naam verwijst naar het toegestane karakter van de werkzaamheden. Je kunt ook black hat SEO toepassen: handelingen die door de zoekmachine niet zijn toegestaan. Of grey hat SEO: handelingen en technieken die twijfelachtig zijn.

Alle technieken waarmee je wellicht al bekend bent, vallen zeer waarschijnlijk in de categorie white hat SEO. Denk aan het optimaliseren van je website voor mobiel gebruik, het versnellen van laadtijden middels caching, maar ook het herschrijven van teksten om beter gebruik te maken van populaire zoekwoorden.

Waarom is het belangrijk?

SEO pas je toe met een duidelijk doel: je wilt zo goed mogelijk gevonden worden. White hat SEO is daarvoor de manier. Wie zich aan de regels houdt, maakt een grotere kans op een goed resultaat. Mensen zijn vaak ongeduldig en laten zich daardoor verleiden tot het toepassen van technieken die niet geoorloofd zijn. Dit doen zij met het oog op snel gewin, maar het resultaat is dat je een “straf” van de zoekmachine kunt krijgen die je maar heel moeilijk te boven komt.

Vind je dit intressant?
Meer kennisbank artikelen lezen?

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op