Skip to content

Wat is SEO schrijven?

Wat is SEO schrijven? Dit is een interessante vraag. Het is namelijk niet altijd wat mensen denken. SEO schrijven is zo schrijven dat uw pagina’s optimaal gevonden worden door de zoekmachine. Vaak denken mensen dan dat dit betekent dat er geschreven moet worden voor de zoekmachine. Niets is echter minder waar: u schrijft teksten namelijk altijd voor uw bezoeker. Maar u houdt natuurlijk wel rekening met wat belangrijk is voor de zoekmachine.

Zo werkt SEO schrijven

SEO schrijven wordt vaak ingewikkelder gemaakt dan het zou hoeven te zijn. Wie een antwoord zoekt op de vraag “Wat is SEO schrijven?” leest vaak over allerlei zeer precieze regels: een minimale tekstlengte en een exacte keyword density, bijvoorbeeld. Dit zijn dingen die belangrijk blijven bij een goede SEO tekst. Vaak wordt echter aan het belangrijkste voorbijgegaan: de bezoeker.

Hoe u het ook wendt of keert: website teksten worden geschreven voor uw bezoekers. SEO schrijven betekent dan ook in de eerste plaats de focus leggen op deze bezoeker. Wie is uw doelgroep en wat is de informatie die uw bezoekers op uw website willen zien?

De reden waarom SEO schrijven steeds minder technisch is geworden en zich steeds meer op de bezoeker is gaan richten, is eenvoudig: de zoekmachine kijkt steeds meer naar hoe bezoekers zich op uw website gedragen. De teksten kunnen volgens allerlei technische regels nog zo perfect zijn: wanneer uw bezoekers hier niet goed op reageren en uw website snel weer verlaten, is dit geen goed teken.

De combinatie mens en machine

De kunst bij SEO schrijven is om te zorgen voor een goede combinatie van mens en machine: pakkende, activerende teksten voor uw bezoeker. Maar tevens teksten die een duidelijk onderwerp en een heldere opbouw en indeling kennen, zodat de zoekmachine deze optimaal begrijpt. Op die manier weet de zoekmachine aan wie uw pagina’s gesuggereerd moeten worden in de zoekresultaten.

Vind je dit intressant?
Meer kennisbank artikelen lezen?

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op