Skip to content

Wat is SEO copywriting?

Wat is SEO copywriting?

Wat is SEO copywriting? Dat kan op een aantal manieren worden uitgelegd. U zou kunnen zeggen dat SEO copywriting schrijven voor de zoekmachine is. Daarmee doet u dit echter tekort. Teksten worden immers altijd geschreven voor bezoekers. SEO copywriting komt dan ook neer op het bewaken van een balans. Enerzijds zorgt een schrijver hiermee voor teksten die prettig leesbaar zijn voor de doelgroep, anderzijds presteren de teksten optimaal in de zoekmachine.

Wat is SEO copywriting? Meer dan slechts zoekmachine schrijven

Zoekmachines evolueren continu. Dat betekent dat copywriting ook evolueert. Wat is SEO copywriting dan anno nu? Het is meer dan slechts zoekmachine schrijven. Wie zich met zijn/haar teksten volledig richt op de zoekmachine, zal nooit het maximale uit de teksten weten te halen.

Teksten worden geschreven voor uw doelgroep. Het is belangrijk dat u lezers goed informeert en prikkelt. Tegelijkertijd is het voor de zoekmachine belangrijk dat duidelijk is waar uw teksten over gaan en wat het hoofdonderwerp is.

Een goede SEO copywriter weet deze twee prioriteiten te combineren. Hij/zij schrijft teksten die pakkend zijn voor de lezers, terwijl deze ook optimaal presteren in de zoekmachine. Dit komt erop neer dat SEO copywriting voor een groot gedeelte gelijk is aan reguliere copywriting. Er zijn alleen iets meer punten waar rekening mee moet worden gehouden.

Waarom is het belangrijk?

SEO copywriting is belangrijk voor uw lezers, maar ook omdat het bijdraagt aan een goede ranking van uw pagina’s. U leest meer hierover op de pagina “de drie pijlers van SEO”

Start Marketing: voor teksten die scoren

Wilt u ook perfecte teksten? Teksten die kwalitatief hoogwaardig zijn, lekker weglezen, uw doelgroep boeien én bijdragen aan een hoge positie in Google? Schakel dan Start Marketing in. Onze SEO copywriters kunnen uw boodschap vertalen naar perfecte teksten. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken.

Vind je dit intressant?
Meer kennisbank artikelen lezen?

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op