Skip to content

Wat is on page SEO?

U heeft ongetwijfeld van SEO gehoord, maar misschien bent u de term “on page SEO” wel eens tegengekomen en dacht u: wat is on page SEO? Zeer waarschijnlijk is dit de vorm van zoekmachine optimalisatie waarmee u al het meest bekend bent. Ondanks dat u de term wellicht niet kent.

Wat is on page SEO wel en wat is het niet?

Het snelle antwoord op de vraag “wat is on page SEO” is: alle SEO werkzaamheden die u op uw eigen pagina’s uitvoert. Dit is direct waar de SEO-kennis van de meeste mensen stopt. Er zijn echter nog meer vormen van SEO: niet al deze vormen betreffen werkzaamheden aan uw eigen website.

On page SEO is en blijft een van de belangrijkste pijlers van SEO. Het is essentieel voor goede prestaties in de zoekmachine. U kunt het zien als de basis. Wij adviseren ook altijd om eerst de on page SEO helemaal in orde te krijgen, alvorens u zich gaat richten op andere werkzaamheden.

Werkzaamheden die onder deze noemer vallen zijn onder andere:

  • Zorgen voor een responsief design dat werkt op alle devices
  • Technische optimalisaties doorvoeren
  • Het schrijven of verbeteren van teksten
  • Het opzetten van een slimme interne link structuur

Met andere woorden: alles wat u verandert of verbetert op uw eigen website valt onder de noemer “on page SEO”.

Is er ook nog een andere vorm dan on page SEO?

Zoals “on page” al doet vermoeden, zijn er ook vormen van “off page SEO”. Hierbij gaat het om werkzaamheden op andere platforms dan uw eigen. Denk aan het plaatsen van een gastblog op een andere website, het verkrijgen van backlinks, het aan laten maken van een externe bedrijfspagina of het verkopen van uw producten in de webshop van een ander. Als allround SEO specialist kunnen wij u perfect helpen met uw on page SEO en off page SEO.

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op