Skip to content

Wat is lokale SEO?

Wat is lokale SEO? Het eenvoudigste en snelste antwoord op deze vraag is: de perfecte manier om in de zoekmachine optimaal gevonden te worden door uw lokale doelgroep. Wat lokaal precies is en hoe lokale SEO werkt, leggen wij u graag uit.

Het verschil tussen lokale SEO en generieke SEO

SEO draait niet alleen om goed gevonden worden. Het draait vooral ook om goed gevonden worden door uw doelgroep. U wilt door SEO toe te passen de bezoekersaantallen van uw website een boost geven. Daarbij is het altijd belangrijk om er zeker van te zijn dat u de bezoekers aantrekt waar u ook echt iets aan hebt. Dit is waar lokale SEO u kan helpen, wanneer uw doelgroep zich op bepaalde locaties bevindt.

Generieke SEO, de “standaard” vorm van SEO richt zich niet op een bepaalde locatie. U wilt vindbaar worden op een bepaalde term of termen en daar zorgt zoekmachine optimalisatie voor. Of iemand nu een zoekopdracht uitvoert in Leeuwarden of Maastricht: u wilt gevonden worden omdat deze bezoeker waarde voor u heeft. Bij lokale SEO gaat dit net even anders.

Wat bereikt u hiermee?

Lokale SEO richt zich op het genereren van optimale vindbaarheid in een bepaald gebied. Wat dit lokale gebied is, is geheel aan u om te bepalen. Is het bereiken van heel het land voor u relevant, dan hoeft u niet direct aan lokale SEO te denken. Maar wat nu wanneer u producten of diensten levert in slechts een deel van het land? Of misschien wel in een bepaalde regio of plaats? Dan is lokale SEO bijzonder interessant. U kunt er hiermee voor zorgen dat u optimaal gevonden wordt bij zoekopdrachten van potentiële klanten die op zoek zijn naar een product of dienst bij hen in de buurt.

Neem een autogarage als voorbeeld. Heeft u een autogarage in Haarlem, dan is de kans groot dat u ook klanten uit Haarlem wilt aantrekken. Iemand uit Arnhem zal namelijk niet zo snel naar u toekomen voor een onderhoudsbeurt van de auto. U kunt zich met lokale SEO richten op uw vindbaarheid in Haarlem en omringende gemeenten zoals Velserbroek of Zandvoort. Dit kunt u doen door gericht content te maken voor die plaatsen, zoals pagina’s met het onderwerp “Uw vakgarage in Haarlem” of “De Volvo specialist voor Zandvoort en omstreken”.

Vind je dit intressant?
Meer kennisbank artikelen lezen?

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op