Skip to content

Wat is een SEO titel

Wat is een SEO titel? Is dat niet gewoon de titel van een pagina? Dat kan zo zijn, maar een SEO titel biedt u meer mogelijkheden dan dat. U maakt gebruik van SEO omdat u optimaal gevonden wilt worden. Gevonden worden is echter maar één ding. U wilt niet alleen dat uw doelgroep u vindt, maar ook dat deze uw website daadwerkelijk bezoekt. Aan zichtbaarheid en vindbaarheid alleen heeft u niet veel. Dat is waar een SEO titel zijn waarde bewijst.

Wat is een SEO titel? Een manier om uw doelgroep te activeren

Wanneer mensen een zoekopdracht uitvoeren in de zoekmachine, krijgen zij de (volgens de zoekmachine) beste resultaten te zien op de “SERP”, de Search Engine Results Page. Op basis van deze resultaten maakt een bezoeker de keuze waar hij of zij op gaat klikken. Hieruit blijkt al het belang van een goede SEO titel: de bezoeker zal namelijk de titel en de beknopte beschrijving (meta description) gebruiken om te bepalen wat hij/zij het interessantste resultaat vindt.

Om uw bezoekers te activeren, kunt u het beste dus zorgen voor een pakkende SEO titel. Deze titel kan afwijken van de titel op uw website. Om u een concreet voorbeeld te geven: stel, u heeft een webshop die sieraden verkoopt. “Horloges” zou dan een titel van een van de pagina’s kunnen zijn: de pagina waarop u horloges verkoopt. Alleen: een mogelijke klant die de pagina “horloges” ziet in de zoekmachine, voelt zich misschien niet direct aangetrokken om uw pagina te bezoeken. Maar als uw SEO titel “De mooiste horloges tegen scherpe prijzen” luidt, is de kans groot dat de bezoeker hier wel op klikt. Dit klinkt toch een stuk interessanter?

Waar moet een goede SEO titel aan voldoen?

Wat is een SEO titel die goed scoort? Een goede SEO titel is er eentje die dus pakkend is, maar die tegelijkertijd relevant is en een goede weergave biedt van wat de bezoeker uiteindelijk op de pagina gaat vinden.

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op