Skip to content

Wat is een SEO strategie?

Wat is een SEO strategie?

Wat is een SEO strategie? SEO is een vorm van online marketing.Elke vorm van marketing werkt het beste met een duidelijke strategie. U kunt zomaar met SEO beginnen en zal dan vast wel wat punten vinden die voor verbetering vatbaar zijn. Maar om echt te scoren met SEO, is het belangrijk om een strategie te hebben. Deze biedt houvast en zorgt ervoor dat u stap voor stap naar uw doelen toegroeit.

Wat is een SEO strategie en wat wordt hierin bepaald?

Elke SEO strategie is persoonlijk. Uw website is anders dan die van anderen. U heeft uw eigen doelen en eigen USP’s als ondernemer of bedrijf. SEO werkt echter grotendeels hetzelfde. Bepaalde principes gaan altijd op. Zo is het cruciaal om een goede mobiele website te hebben die snel laadt, moet uw site technisch up to date zijn en beschikken over goede SEO teksten. Dit zijn slechts enkele aspecten die aan bod komen in een SEO strategie.

Uw doelen vormen de uitgangspunten van de SEO strategie, samen met de werkzaamheden die nodig zijn om uw doelen te realiseren. In de strategie wordt bijvoorbeeld bepaald welke technische wijzigingen en optimalisaties uw site nodig heeft om voor een goede basis te zorgen. Ook wordt er gekeken naar uw teksten. Huidige teksten, maar ook toekomstige. Want in welke vorm kan uw website verder worden uitgebreid? Ook kan er in de strategie voorbij de grenzen van uw website worden gekeken. Naast on page SEO kunt u namelijk ook gebruik maken van off page SEO, zoals linkbuilding, of – in het geval van een webshop, het verkopen van producten op externe platforms. Alles en meer wordt onderzocht en onderbouwd in een goede SEO strategie.

Samen werken aan een SEO strategie?

Wilt u groeien met SEO? Dat begint met een goede SEO strategie. Neem contact op met Start Marketing. Wij denken graag met u mee en creëren een op maat gemaakte strategie voor u, waarmee u de stappen gaat zetten die u wilt.

Vind je dit intressant?
Meer kennisbank artikelen lezen?

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op