Skip to content

Wat is een SEO analyse?

Wat is een SEO analyse?

Wat is een SEO analyse? Dit is een analyse waarmee de huidige prestaties op het gebied van SEO in kaart worden gebracht en worden toegelicht. Deze analyse brengt de sterke punten en de verbeterpunten van de website in kaart. Aan de hand hiervan kan een plan worden gemaakt voor het verder verbeteren van de SEO van de website.

Wat is een SEO analyse? Een uitstekend overzicht

Een goede SEO analyse vormt een uitstekend overzicht op het gebied van SEO. Voor gevorderden en mensen die reeds over uitvoerige kennis op het gebied van SEO beschikken, maar (juist) ook voor beginners of mensen zonder verstand van SEO.

Zoals het een goede analyse betaamt, krijg je hierdoor waardevolle inzichten. De SEO analyse maakt SEO begrijpelijk voor iedereen. Je zult begrijpen waarom je website presteert zoals deze presteert, wat de goede punten zijn en op welke gebieden er nog stappen gezet kunnen worden om nog beter vindbaar te zijn.

Waar wordt naar gekeken?

Doorgaans wordt bij een SEO analyse gekeken naar de drie pijlers van SEO: techniek, content en autoriteit. Er wordt gekeken of de gebruikte techniek van de website voldoet aan de standaarden en eisen op het gebied van snelheid, mobielvriendelijkheid en meer. Ook worden teksten geanalyseerd om inzichtelijk te maken hoe deze “ranken”: op welke keywords worden de teksten goed gevonden en hoe ziet de zoekmachine de pagina’s? Ten slotte kan er een linkbuilding profiel worden opgesteld en in kaart worden gebracht hoeveel partijen er naar de site linken. Dit is een belangrijke indicator van de autoriteit van een website.

Een SEO analyse laten verzorgen?

Wil je een SEO analyse laten verzorgen om te ontdekken hoe je website ervoor staat en wat er beter kan? Start Marketing is je graag van dienst. Neem hiervoor contact met ons op. Aan de hand van deze analyse kunnen eventuele vervolgstappen besproken worden.

Vind je dit intressant?
Meer kennisbank artikelen lezen?

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op