Skip to content

Wat is een goede SEO titel?

Wat is een goede SEO titel?

Wat is een goede SEO titel? Dat wil iedereen die SEO content schrijft natuurlijk weten. Een goede SEO titel is namelijk bijzonder belangrijk voor een goede vindbaarheid van een pagina of blog. De zoekmachine hanteert een bepaalde structuur bij het bepalen van wat belangrijk is op een website. De titel van de pagina speelt daarin een belangrijke rol. Maar moet men nu echt zorgen voor een keiharde SEO titel? Dit is hoe het werkt.

Wat is een goede SEO titel?

Een goede SEO titel is een titel die – eenvoudig gezegd – goed is voor mens en machine. Natuurlijk dient u te zorgen voor een titel die mensen aanspreekt. Als u SEO-technisch alles goed doet, maar de titel simpelweg niet interessant genoeg is, wordt u misschien wel goed gevonden, maar zullen mensen niet snel doorklikken. Denk bij een goede SEO titel dus aan kwaliteit in meerdere opzichten.

Ten tweede dient een goede SEO titel relevant te zijn. U kunt de titel het beste zien als een korte, bondige zin die de essentie van de pagina of het artikel weergeeft. Relevantie is ontzettend belangrijk. De zoekmachine test de relevantie van de titel namelijk door deze weg te zetten tegen de inhoud van de pagina. Komen titel en inhoud niet overeen, dan zal de zoekmachine de titel niet zien als een goede SEO titel.

Op het derde punt wordt doorgaans veel focus gelegd: keywords. U heeft een pagina geschreven met een duidelijk onderwerp. Een onderwerp dat u kunt relateren aan belangrijke keywords. Idealiter kiest u voor uw tekst belangrijke keywords (woorden en termen waarop veel wordt gezocht) die relevant voor u zijn. Het belangrijkste keyword verwerkt u in uw titel, om zo een goede SEO titel te schrijven.

Hulp bij tekste

U weet nu wat en goede SEO titel is, maar wellicht heeft u hulp nodig bij het schrijven van uw teksten. Neem contact op met Start Marketing: onze tekstschrijvers zijn u graag van dienst.

Vind je dit intressant?
Meer kennisbank artikelen lezen?

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op