Skip to content

Wat is belangrijk voor SEO?

Wat is belangrijk voor SEO?

Wat is belangrijk voor SEO? Die vraag kan op een aantal manieren worden beantwoord. Door te kijken naar de elementen die bij SEO een belangrijke rol spelen, bijvoorbeeld, maar ook door dieper in te gaan op de concrete invulling hiervan: de do’s en don’ts. Belangrijk is natuurlijk dat een SEO specialist precies weet wat hij/zij doet en het “spelletje” volgens de regels speelt. Want wat namelijk echt belangrijk is voor SEO, is de gebruiker: alle werkzaamheden worden verricht met de doelgroep in het achterhoofd.

Wat is belangrijk voor SEO? De basiselementen

Wat is belangrijk voor SEO vanuit een technisch oogpunt? Dat zijn de drie pijlers van SEO: techniek, tekst en linkbuilding.

Zonder technisch goede website is het vrijwel onmogelijk om een goede positie in de zoekmachine te behalen. Wat is dan een technisch goede website? Dit is een site met moderne techniek, die veilig is, snel laadt en goed presteert op alle apparaten. Is aan deze voorwaarden voldaan, dan heeft u een goede uitgangspositie voor SEO.

Een technisch goede website heeft echter niet veel effect zonder de juiste teksten. Goede SEO teksten maken u – in combinatie met goede techniek – optimaal vindbaar bij relevante zoekopdrachten. De teksten op uw site kunnen worden geoptimaliseerd om perfect in te spelen op de behoeften en het zoekgedrag van uw doelgroep, terwijl ze prettig leesbaar blijven.

Linkbuilding is de derde pijler die belangrijk is voor uw vindbaarheid. Met linkbuilding wordt ervoor gezorgd dat uw website meer binnenkomende links krijgt. Links met relevantie en van goede kwaliteit zijn belangrijk voor uw autoriteit.

Wat is nog meer belangrijk voor SEO? De juiste aanpak

Wat ook zeer belangrijk is voor SEO, is de juiste aanpak. Daarmee willen wij zeggen: het is belangrijk om je aan de regels te houden. SEO trucjes worden namelijk afgestraft door de zoekmachine. Zoals wij in de inleiding al schreven: SEO dient te draaien om uw doelgroep/bezoeker.  

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op