Skip to content

Wat is AdWords (nu bekend als Google Ads)?

De wereld van online adverteren is in de loop der jaren flink veranderd. Eén van de belangrijkste tools in de geschiedenis van online adverteren is Google AdWords, nu bekend als Google Ads. In dit artikel duiken we in de transformatie van AdWords naar Google Ads en lichten we de kracht en potentie van dit advertentieplatform toe.

Wat is Google AdWords?

Google lanceerde AdWords in 2000 als een zelfbedieningsadvertentieplatform. Het gaf adverteerders de mogelijkheid om tekstadvertenties te plaatsen op de Google-zoekmachine. Deze advertenties waren gebaseerd op zoekwoorden, waardoor bedrijven doelgericht hun doelgroep konden bereiken op het moment dat ze actief op zoek waren naar relevante producten of diensten.

De transitie naar Google Ads

In 2018 besloot Google om AdWords te rebranden naar Google Ads, wat de verbreding van het advertentieplatform weerspiegelde. Naast de oorspronkelijke zoekadvertenties omvatte het platform nu ook display-advertenties, videoadvertenties op YouTube, shopping-advertenties en meer. Deze verandering benadrukte Google’s toewijding om een meer gevarieerd en veelzijdig advertentie-ecosysteem te bieden.

Belangrijke kenmerken van Google Ads

  • Zoekadvertenties: Tekstgebaseerde advertenties die verschijnen in Google-zoekresultaten wanneer gebruikers zoekopdrachten uitvoeren met specifieke zoekwoorden.
  • Display-advertenties: Visuele advertenties die verschijnen op miljoenen websites die deel uitmaken van het Google Display Netwerk.
  • Videoadvertenties: Advertenties die voor of tijdens YouTube-video’s worden afgespeeld.
  • Shopping-advertenties: Productvermeldingen die rechtstreeks in de Google-zoekresultaten verschijnen met afbeeldingen, prijzen en winkelinformatie.
  • Locatiegebaseerde advertenties: Advertenties die specifiek zijn gericht op gebruikers op basis van hun geografische locatie.

Waarom Google Ads gebruiken voor uw bedrijf?

Google Ads stelt bedrijven in staat om op maat gemaakte campagnes te creëren die specifiek zijn gericht op hun ideale klanten. Het platform biedt diepgaande targeting-opties, uitgebreide analysemogelijkheden en flexibiliteit in budgettering. Dit maakt het een onmisbaar instrument voor bedrijven die hun online zichtbaarheid willen vergroten en meer leads en verkopen willen genereren.

Aan de slag met Google Ads

Het beheren en optimaliseren van Google Ads-campagnes vereist kennis, ervaring en tijd. Voor bedrijven die niet over de nodige expertise beschikken, kan het uitbesteden van hun Google Ads-beheer een slimme keuze zijn. Wil je meer weten over hoe je het potentieel van Google Ads voor jouw bedrijf kunt benutten? Overweeg dan om je SEA uit te besteden aan Start Marketing.

Vind je dit intressant?
Meer kennisbank artikelen lezen?

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op