Skip to content

Wat doet een SEO tekstschrijver?

Wat doet een SEO tekstschrijver?

Wat doet een SEO tekstschrijver? Een SEO tekstschrijver zorgt ervoor dat uw website wordt voorzien van teksten die maximaal scoren in de zoekmachine bij relevante zoekopdrachten. Dat betekent niet dat de schrijver alleen maar let op de SEO-aspecten of het pleasen van de zoekmachine. Een goede SEO tekst is namelijk in de eerste plaats een kwalitatieve en prettig leesbare tekst. Een tekst die uw doelgroep aanspreekt en activeert.

Een SEO tekstschrijver inventariseert uw wensen

Een goede SEO tekstschrijver gaat niet zomaar aan het werk, maar inventariseert uw wensen. Wie is uw doelgroep? Wat is belangrijk om te communiceren en wat is uw tone of voice? Deze en meer vragen zullen door de schrijver worden gesteld om te bepalen hoe uw teksten geschreven moeten worden.

Een tekst kan technisch nog zo goed zijn: wanneer deze de doelgroep niet weet te raken, gaat een groot gedeelte van de effectiviteit verloren en zult u waarschijnlijk niet uw doelen realiseren.

Een SEO tekstschrijver combineert uw wensen en eisen met de juiste SEO-technische elementen. Dat betekent dat de schrijver weet hoe de tekst geschreven en opgebouwd moet worden om te scoren in de zoekmachine. Ook zal hij/zij voor u belangrijke keywords (woorden en termen waarop u gevonden wilt worden) in de teksten verwerken.

Op naar een beter resultaat

Wanneer uw website technisch aan de juiste voorwaarden voldoet, kunnen goede SEO teksten u helpen naar een (nog) beter resultaat in de zoekmachine. Wat hiervoor nodig is, zijn teksten die prettig lezen. De zoekmachine wordt steeds slimmer en leert teksten meer en meer interpreteren zoals uw bezoekers dat doen. Daarom kijkt de zoekmachine niet alleen naar de technische aspecten van de tekst, maar ook naar het gedrag van gebruikers.

Een goede SEO schrijver combineert dus de vaardigheden van een traditionele schrijver met uitvoerige technische kennis van de zoekmachine en een goed gevoel voor wat u met uw teksten over wilt brengen.

Vind je dit intressant?
Meer kennisbank artikelen lezen?

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op