Skip to content

Wat doet een SEO specialist?

Wat doet een SEO specialist?

Wat doet een SEO specialist? Het eenvoudige antwoord op deze vraag is: een SEO specialist zorgt ervoor dat je website beter gevonden wordt. Maar dat zegt natuurlijk nog niets over de werkzaamheden van een SEO specialist en hoe deze ervoor zorgt dat je website dan optimaal gevonden wordt. Wij leggen het graag uit.

Wat doet een SEO specialist? Het begint bij een analyse

Een goede SEO specialist zal altijd een SEO analyse maken en gaat nooit zomaar aan de slag. De specialist brengt in kaart hoe het er met de huidige website voor staat. Hoe scoort de website op het gebied van SEO? Wat zijn termen waarop de site goed gevonden wordt en waar is er ruimte voor verbetering? Het is zeer belangrijk dat de specialist hierbij rekening houdt met de doelgroep van de site en de doelstellingen van de site-eigenaar.

Vervolgens: de drie pijlers

Een SEO specialist gaat na het doen van de analyse aan de slag met de drie pijlers van SEO: techniek, content en linkbuilding. Niet alle SEO specialisten zijn even bedreven op alle drie de vlakken. Zoek dus altijd naar een specialist die kan helpen op elk van deze drie gebieden.

Een SEO specialist zal altijd beginnen met de techniek van de website. Alleen een technisch optimale website kan namelijk de verlangde prestaties leveren in de zoekmachine. De specialist zal zorgen voor een snelle, gebruiksvriendelijke website die optimaal werkt op alle devices.

Vervolgens wordt er gekeken naar de teksten. Spelen de teksten optimaal in op de mogelijkheden en de belangrijkste punten voor de zoekmachine? Maar ook: zijn ze prettig te lezen en bieden ze meerwaarde voor de lezer? Een goede SEO specialist zorgt voor perfect leesbare, kwalitatieve SEO teksten.

Ten slotte kan er gekeken worden naar linkbuilding. Linkbuilding betreft het genereren van links van andere platforms naar jouw website. Dit versterkt je autoriteit en is van grote invloed op de vindbaarheid van je website.

Vind je dit intressant?
Meer kennisbank artikelen lezen?

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op