Skip to content

Wat doet een SEO/SEA specialist?

Wat doet een SEO SEA specialist?

Wat doet een SEO SEA specialist? U bent wellicht betekend met de werkzaamheden van een SEO specialist en/of een SEA specialist. Een SEO SEA specialist is een specialist die beide vaardigheden combineert en u dus in brede zin kan helpen aan meer zichtbaarheid, bezoek en online resultaat. Extra aantrekkelijk hieraan is dat een SEO SEA specialist zowel aan de organische kant (SEO) als de advertentie kant (SEA) zorgt voor optimale resultaten.

De vaardigheden van een SEO SEA specialist

Een SEO SEA specialist is dus vaardig op de gebieden zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren.

SEO betreft de organische optimalisatie van uw website. Organisch wil zeggen dat u niet betaalt voor uw plek in de zoekresultaten. Door de techniek van uw website te optimaliseren, alsmede de teksten en eventueel linkbuilding. Door deze gebieden te optimaliseren zult u hoger in de zoekresultaten verschijnen bij relevante zoekopdrachten.

Een goede SEO SEA specialist zal echter nooit zomaar aan de slag gaan met uw SEO voordat er een goede inventarisatie en plan is gemaakt. Het is belangrijk om uw website en teksten te optimaliseren met het oog op uw doelgroep en doelen. Goed onderzoek en luisteren naar uw wensen is dan ook belangrijk voor de specialist. Met de juiste informatie en eigen onderzoek naar waar voor u de kansen liggen, zult u zeker succes gaan behalen.

Wanneer uw SEO goed staat, kan een SEO specialist ook voor u aan de slag met SEA (meestal Google Ads). SEA is de betaalde kant van de zoekmachine: adverteren. SEA kan een geweldige aanvulling zijn op SEO. SEO zorgt namelijk voor duurzaam succes (met het oog op de lange termijn) terwijl SEA kan zorgen voor directe resultaten. Een goede SEO SEA specialist weet middels advertenties uw doelgroep optimaal te bereiken en te zorgen voor conversies (zoals offerte-aanvragen, het downloaden van brochures of doen van aankopen).

Heeft u een SEO SEA specialist nodig?

Heeft u behoefte aan de diensten van een SEO SEA specialist? Neem dan contact op met Start Marketing. Onze specialisten staan voor u klaar.

Vind je dit intressant?
Meer kennisbank artikelen lezen?

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op