Skip to content

Wat doet een SEO marketeer?

Wat doet een SEO marketeer?

Wat doet een SEO marketeer? Om zijn/haar werkzaamheden samen te vatten: een SEO marketeer verricht werkzaamheden om uw website optimaal vindbaar te maken in de zoekmachine. Om dit te bewerkstelligen worden er doorgaans meerdere werkzaamheden verricht. Succes in de zoekmachine is namelijk afhankelijk van diverse factoren. Wij vertellen graag wat een SEO marketeer van Start Marketing doet.

Wat doet een SEO marketeer? Het begint met onderzoek

Een goede SEO marketeer zal altijd onderzoek verrichten alvorens er werkzaamheden aan de website worden uitgevoerd. Om SEO werkzaamheden effectief uit te voeren, is het belangrijk dat er goed geïnventariseerd wordt waar de website bij aanvang staat. Ook is het belangrijk om te bepalen waar u naartoe wilt. Wat zijn uw doelen en op welke termen zou u willen scoren in de zoekmachine?

Vervolgens verricht een SEO marketeer een haalbaarheidsonderzoek en wordt er een advies uitgebracht. Onze marketeer zal u altijd vertellen wat hij/zij denkt dat er mogelijk is en op welke manier dit met een plan voor u kan worden bereikt.

De werkzaamheden

Wat doet een SEO marketeer vervolgens? De werkzaamheden die nodig zijn om de doelen te bereiken worden uitgevoerd. Dit kunnen verschillende werkzaamheden zijn, die zich in de basis uitsplitsen over drie verschillende gebieden.

Veelal wordt begonnen met het verbeteren van de techniek van uw website. Een technisch goede, snelle en mobielvriendelijke website legt een goed fundament voor succes in de zoekmachine.

Zodra technische optimalisaties zijn uitgevoerd, wordt er vaak gekeken naar uw teksten. Deze worden geoptimaliseerd voor een maximale beleving bij de lezer en goede vindbaarheid in de zoekmachine. Er wordt altijd gezorgd voor een kwalitatieve, goed leesbare tekst met hierin de belangrijkste elementen voor SEO-succes verwerkt.

Ook kan er gekeken worden naar uw linkbuilding. Het genereren van waardevolle links die naar uw website verwijzen, geeft uw site meer autoriteit en kan ervoor zorgen dat u een hogere positie in de zoekmachine behaalt.

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op