Skip to content

Wat doet een extensie met SEO?

Wat doet een extensie met SEO?

Wat doet een extensie met SEO? Dat is een uitstekende vraag. Vooral omdat deze vraag meerdere antwoorden kan hebben. Een extensie heeft namelijk meerdere betekenissen. Kijkt u naar uw website, dan kan dit namelijk drie dingen betekenen: een domeinextensie, een URL extensie of een extra functionaliteit op uw website.

Wat doet een domeinextensie met SEO?

Een domeinextensie is de afsluiting van uw website, zoals .nl, .com of .eu. De laatste jaren zijn er veel nieuwe extensies bijgekomen. Denk aan extensies als .amsterdam, .info of .shop. Daarmee is ook de invloed van een domeinextensie op SEO wat toegenomen. De domeinextensie vertelt namelijk het een en ander over uw website. Zo wijst een .amsterdam extensie op een bepaalde vorm van lokaliteit, waar de zoekmachine zeker rekening mee kan houden.

Wat doet een URL extensie met SEO?

URL extensie is technisch gezien niet helemaal de juiste benaming voor wat wij u uitleggen, echter wordt deze vaak zo genoemd. De URL extensie is simpelweg de specifieke naam van uw URL. Deze kan op verschillende manieren worden ingevuld. Idealiter heeft de URL het onderwerp van de pagina goed weer. Heeft u bijvoorbeeld een sneaker webshop met een gedeelte over Nike sneakers dan is een URL als www.uwshop.nl/nike-sneaker-collectie beter voor uw SEO dan www.uwshop.nl/pagina2.

Wat doet een website extensie met SEO?

Een website extensie is een plug-in of extra die mogelijkheden of functionaliteiten aan uw website toevoegt. Wat deze extensie doet met uw SEO is sterk afhankelijk van de extensie zelf. Wat is het doel hiervan? Bepaalde extensies zijn namelijk specifiek ontwikkeld om uw SEO te verbeteren. Dit zullen dan ook vaak programma’s zijn met een gunstige invloed hierop. Pas echter op met het installeren van te veel extensies. Zij kunnen ook averechts werken. Vooral extensies die een lange laadtijd kennen of bekend staan om spam zullen schade aan uw SEO aan kunnen richten.

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op