Skip to content

Hoe word je een SEO specialist?

Het vak van SEO specialist is een echte specialiteit. Kijk maar eens naar grote ondernemingen: veel van hen hebben een SEO specialist in dienst, of beschikken zelfs over een complete afdeling die zich bezighoudt met zoekmachine optimalisatie. Maar hoe word je SEO specialist? Er is hier namelijk niet direct een opleiding voor aan een onderwijsinstelling.

Veel SEO specialisten zijn autodidacten. Je hoeft echter niet alles zelf uit te vogelen. Zo kun je cursussen volgen of intern bij een organisatie een opleiding volgen. In dit artikel lees je wat belangrijk is om een goede SEO specialist te worden.

Hoe word je SEO specialist? Investeer in het opdoen van kennis

SEO specialist kun je worden door zelf te investeren in kennis. De basisprincipes van SEO zijn geen geheim. Je kunt deze op tal van plekken leren. Onder andere aan de gratis online Google Academy kun je cursussen volgen en meer informatie opdoen.

Ook overal op het web kun je informatie vinden over het vak van SEO specialist. Wees echter wel kritisch. Waar informatie gratis beschikbaar is, kun je kwaliteit vinden, maar ook een hoop informatie die niet klopt.

Verdiep je in de drie pijlers

Het fundament voor de benodigde kennis van een SEO specialist kun je leggen door je te verdiepen in de drie pijlers van SEO: techniek, content en linkbuilding. Als SEO specialist dien je dus van meerdere onderdelen kennis te hebben. Je dient te weten wat een website tot een goede website maakt en wat daarbij belangrijk is. Hetzelfde geldt voor linkbuilding: waarom zijn links belangrijk voor de vindbaarheid van een website?

Vooral veel doen

Hoe word je SEO specialist zonder dat je over ervaring beschikt? Vooral veel werkzaamheden voor jezelf uitvoeren. Iedereen kan een website beginnen. Breng hiermee de theorie in de praktijk. Na verloop van tijd zul je meer leren en kunnen zien wat wel en niet werkt. Hoe meer kennis en ervaring je opdoet, des te groter de kans is om succesvol te worden als zelfstandige. Zoek je een baan in loondienst als SEO specialist? Overweeg dan om een cursus te volgen zodat je bij een toekomstige werkgever aan kunt tonen dat je over de juiste basiskennis beschikt.

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op