Skip to content

Hoe werkt SEO?

Iedereen heeft wel van SEO gehoord. Maar hoe werkt SEO? Om goed te presteren in de zoekmachine zijn er bepaalde regels die het beste gevolgd kunnen worden. Er zijn zeker ook zaken die u beter niet kunt doen. Wanneer u de vraag “hoe werkt SEO” stelt in de zoekmachine, krijgt u vreemd genoeg ook nog antwoorden die dit juist niet goed uitleggen.

Hoe werkt SEO anno nu?

Het is belangrijk om te begrijpen dat SEO constant evolueert. In de loop der jaren is de werking van SEO behoorlijk veranderd. Dit zal in de te voorziene toekomst ook zo blijven. De basisbeginselen blijven echter gelijk. SEO is een dienst voor de gebruiker. Het doel van een zoekmachine is namelijk om gebruikers met de best mogelijke resultaten te bieden na het uitvoeren van een zoekopdracht.

Dit laatste is belangrijk om te onthouden wanneer u op zoek bent naar een antwoord op de vraag hoe SEO werkt. Nog niet zo heel lang geleden waren er namelijk allerlei foefjes die u kon uithalen om hoger in de zoekresultaten te komen. Tegenwoordig werken de meeste van deze trucs niet meer. Het heeft er alles mee te maken dat de zoekmachine steeds meer aandacht is gaan besteden aan wat voor de bezoeker goed is.

Wat betekent dit in de praktijk?

In de praktijk betekent dit dat u voor goede SEO een aantal zaken in gedachten dient te houden. Zo is het belangrijk dat u een technisch goede website heeft. Op een technisch goede website kan een zoekmachine zijn weg beter vinden. Ook zal deze sneller laden (zeer belangrijk) en prettig in gebruik zijn voor de bezoeker. Tevens is het belangrijk om goede SEO teksten te hebben. Dit zijn teksten die zowel voor de bezoeker (kwalitatief en informatief) als voor de zoekmachine (duidelijk onderwerp, gestructureerd) goed zijn. SEO werkt dus met een combinatie van techniek en tekst.

Dit zijn de hoofdlijnen. SEO is nog veel uitgebreider dan dit. Wilt u weten hoe dit precies werkt? Neem contact met ons op. Wij vertellen het u graag.

Vind je dit intressant?
Meer kennisbank artikelen lezen?

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op