Skip to content

Hoe werkt Google SEO?

Hoe werkt Google SEO? Degene die op deze vraag een exact antwoord kan geven, heeft een groot geheim ontrafeld. Niemand weet namelijk exact hoe Google SEO werkt. Dat wil zeggen: niemand kent het exacte algoritme dat Google toepast. Het werk van een SEO specialist is om dit zo goed mogelijk te doorgronden en hier optimaal op in te spelen. Ondanks dat Google zijn geheimen niet prijsgeeft, is natuurlijk in grote lijnen bekend hoe Google SEO werkt. Wij nemen u mee langs de belangrijkste stappen.

Uw website moet vindbaar zijn voor Google

Google SEO kan alleen werken wanneer uw website vindbaar is. Google indexeert websites. Dit betekent dat een programma van de zoekmachine uw website bezoekt, inventariseert waar deze over gaat en deze vervolgens vindbaar maakt bij relevante zoekopdrachten. Hiervoor moet u Google echter wel toegang geven. Wanneer een site de code “noindex” meekrijgt, betekent dit dat aan zoekmachines wordt verzocht om de site te negeren en niet mee te nemen in de resultaten.

Google probeert zo goed mogelijk uit te vinden waar uw website over gaat

Om uw website aan te raden aan bezoekers, moet Google natuurlijk wel weten waar uw website over gaat. Alleen op die manier kan Google uw website koppelen aan een specifieke zoekopdracht. Dit is daarom direct ook waarom SEO belangrijk is: met de juiste content zorgt u ervoor dat Google uw website aan de juiste gebruikers kan tonen.

Hoe goed is uw website?

Google maakt een inschatting van hoe goed uw website is. Dat wil zeggen: hoe goed is deze voor de gebruiker? Google heeft als doel om gebruikers de resultaten te tonen die voor hen het meest relevant, geschikt en interessant zijn. Dat hangt van veel verschillende zaken af. De kwaliteit van uw content, maar ook de techniek van uw website (werkt deze snel en goed op alle apparaten?) en uw online reputatie (is uw website veilig, zijn er veel andere partijen die naar u verwijzen?).

Google maakt op basis van tal van factoren vervolgens een afweging en bepaalt hoe hoog uw website / relevante pagina bij de resultaten getoond wordt. Dit is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van uw site, maar ook van het profiel van de bezoeker (onder andere surfgedrag en locatie worden meegenomen).

Vind je dit intressant?
Meer kennisbank artikelen lezen?

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op