Skip to content

Hoe schrijf je SEO teksten?

Hoe schrijf je SEO teksten? Dat is iets dat u, en met u vele anderen, graag wil weten. Want met goede SEO teksten kunt u scoren. Is er een bepaalde formule die succes garandeert? Er zijn absoluut bepaalde vuistregels waar u rekening mee kunt houden. Tegelijkertijd vormen die misschien ook een risico. Want te streng “SEO schrijven” kan averechts werken.

Hoe schrijf je SEO teksten? In eerste instantie voor uw publiek

Voordat wij wat meer vertellen over het schrijven van SEO teksten, willen wij een zeer belangrijk punt aanstippen. U schrijft teksten altijd voor uw publiek, uw doelgroep. Dat klinkt logisch, maar hier wordt in de praktijk vaak aan voorbij gegaan. Soms zijn mensen zo druk met rekening houden met SEO dat zij uit het oog verliezen dat het in eerste instantie allemaal draait om een goede tekst. Een tekst met waardevolle, relevante informatie die voor uw doelgroep prettig leest.

Wat is verder van belang?

Hoe u SEO teksten moet schrijven, wordt duidelijk wanneer u weet wat – naast uw doelgroep – de zoekmachine belangrijk vindt. Het doel van de zoekmachine is om bij elke zoekopdracht de best mogelijke resultaten weer te geven. Om dit te kunnen doen, moet de zoekmachine dus goed weten waar uw teksten over gaan. Zorg dus altijd voor teksten met een duidelijk onderwerp en schrijf relevant.

Hoe kunt u verder de SEO score van uw teksten verbeteren?

  • Geef uw SEO teksten duidelijke titels
  • Verzeker uzelf ervan dat naar het onderwerp ook daadwerkelijk gezocht wordt
  • Maak gebruik van relevante tussenkoppen die de tekst eronder beschrijven
  • Zorg voor een goede leesbaarheid (houd zinnen en alinea’s kort)
  • Zorg voor een tekst die voldoende lang is (maar niet te lang)
  • Verwerk belangrijke kernwoorden en synoniemen hiervan in uw tekst
  • Maak gebruik van relevante afbeeldingen en geef deze een goede beschrijving
  • Zorg voor een goede meta description voor de zoekmachine

SEO schrijven uitbesteden?

Wilt u de zekerheid van goede SEO teksten? Start Marketing staat voor u klaar.

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op