Skip to content

Hoe werkt Yoast SEO?

Deze blog delen?

Hoe werkt Yoast SEO?

Hoe werkt Yoast SEO? U heeft wellicht gehoord van deze populaire SEO tool die door veel gebruikers van WordPress websites wordt gebruikt. Misschien bent u er zelfs al bekend mee. Yoast SEO is een van ‘s werelds populairste SEO plug-ins die inmiddels miljoenen gebruikers heeft geholpen met het verbeteren van hun prestaties in de zoekmachine. Maar hoe werkt Yoast SEO precies? Dat is nog niet voor iedereen duidelijk.

Anders dan mensen vaak denken, is de Yoast plugin niet direct verantwoordelijk voor betere SEO. Het programma kan enkele optimalisaties uitvoeren, maar in hoeverre uw SEO verbeterd wordt, is voornamelijk afhankelijk van hoe u het programma gebruikt en of u de tips opvolgt.

Yoast SEO geeft belangrijke tips

Yoast SEO maakt een analyse van uw website op het gebied van de SEO score. De bevindingen van deze analyse worden zeer eenvoudig en duidelijk zichtbaar gemaakt. Dit is de grote kracht van Yoast. Zelfs een leek kan tamelijk eenvoudig zien waar het aan schort en hoe de SEO score verbeterd kan worden.

Yoast maakt hiervoor gebruik van enkele belangrijke indicatoren. Deze richten zich vooral op de elementen die u zelf eenvoudig aan kunt passen: elementen uit uw content. Zo geeft de plugin met behulp van een “stoplichtstructuur” (rode, oranje en groene bolletjes) aan hoe goed uw teksten scoren op onder andere het gebied van titels en koppen, lengte, keyword density, fotobeschrijvingen en meta descriptions voor de zoekmachine. Ook de leesbaarheid wordt aan de hand van enkele parameters beoordeeld.

Handig, maar niet heilig

Houdt u in uw teksten rekening met de checks van Yoast, dan weet u zeker dat uw teksten goed scoren op het gebied van SEO. Onthoud echter wel dat de scores van Yoast niet heilig zijn. Ze vormen vooral een goede leidraad. Om goed te scoren met SEO zijn naast uw content namelijk ook nog andere elementen van groot belang: techniek en linkbuilding, bijvoorbeeld.

Andere artikelen lezen?

Wat is het beste SEO programma?

Wat is het beste SEO programma?Om te ondersteunen bij SEO kan er gebruik worden gemaakt van diverse SEO programma’s. Maar wat is het beste SEO

Wat is het belangrijkste voor SEO?

Wat is het belangrijkste voor SEO? Wat is het belangrijkste voor SEO? Dat is geen eenvoudige vraag om te beantwoorden. Er zijn namelijk ontzettend veel

Wil jij online groeien?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden