Skip to content

E-mail marketing

Waarom E-mail marketing

Inboxen veroveren dagelijks

E-mail marketing is niet zomaar een trend die even komt kijken en dan weer verdwijnt. Het is een beproefde methode die al jarenlang bedrijven helpt om hun boodschap direct in de inbox van hun doelgroep te krijgen. In een tijdperk waarin we worden overspoeld met informatie, biedt e-mail een persoonlijke touch, een directe lijn naar je klant.

Denk even terug aan de laatste keer dat je je e-mail opende. Waarschijnlijk was het vandaag nog, toch? Dat is het mooie van e-mail marketing: het is altijd relevant. Mensen checken dagelijks hun e-mail, waardoor je een constante kans hebt om ze te bereiken.

Maar het gaat niet alleen om het bereiken van mensen. Het gaat om het opbouwen van relaties. Met e-mail marketing kun je een duurzame relatie opbouwen met je klanten. Je kunt ze op de hoogte houden van de laatste aanbiedingen, nieuwtjes of gewoon nuttige informatie bieden die waarde toevoegt aan hun dag.

Bovendien is e-mail marketing kosteneffectief. Waar andere marketingmethoden flinke budgetten kunnen vereisen, biedt e-mail een hoge ROI. Elke euro die je investeert in e-mail marketing kan leiden tot een veelvoud daarvan in omzet. En met de juiste strategie kun je ervoor zorgen dat je berichten niet in de spamfolder belanden, maar echt gelezen worden.

Dus, of je nu een start-up bent die net begint of een gevestigd bedrijf dat zijn klantenbestand wil uitbreiden, e-mail marketing is de sleutel. Bij Start Marketing begrijpen we dat. We weten hoe we boeiende, effectieve e-mailcampagnes kunnen opzetten die resultaten opleveren. En we zijn er om je te helpen bij elke stap. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van e-mail marketing en ontdek wat het voor jou kan betekenen.

01. Segmentatie & Personalisatie

Duik dieper in je doelgroep met gerichte segmentatie en stuur persoonlijke berichten die resoneren.

02. Automatisering & Heractivatie

Zet geautomatiseerde e-mailreeksen op voor klantbehoud en activeer slapende abonnees opnieuw.

03.Testen & Optimalisatie

Voer A/B-tests uit om de beste e-mailvarianten te ontdekken en verbeter je open- en klikratio’s.

04.Design & Content

Creëer visueel aantrekkelijke nieuwsbrieven met boeiende content die lezers aanzet tot actie.

Verzenden en scoren

Voordelen van
e-mail marketing uitbesteden

E-mail marketing is een krachtig instrument, maar het echte potentieel komt pas naar voren met de juiste expertise. Overweeg je om het uit te besteden? Goede keuze.

Door met ons samen te werken, profiteer je direct van onze uitgebreide kennis. We zijn altijd op de hoogte van de nieuwste trends en effectieve strategieën. Je bespaart niet alleen tijd, maar je bent ook verzekerd van kwaliteit.

Bovendien hebben we toegang tot de nieuwste tools en technologieën. Dit betekent geavanceerde segmentatie, automatisering en diepgaande rapportages zonder extra investeringen. Ons team zorgt voor creatieve en opvallende e-mails die resultaat opleveren.

Na verzending analyseren we de resultaten, leren we en optimaliseren we. Zo wordt elke campagne beter. Kortom, door je e-mail marketing uit te besteden, combineer je onze expertise met jouw bedrijfsvisie. Een perfecte combinatie voor groei.

Onze stappen naar een effectieve
e-mail marketing campagne​

E-mail marketing is zoveel meer dan alleen het versturen van een nieuwsbrief of een aanbieding. Het is een kunst, een wetenschap en vooral een krachtig middel om een duurzame relatie op te bouwen met je klanten. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw e-mails niet verdwijnen in een overvolle inbox? Hoe zorg je voor die klik, letterlijk en figuurlijk? Het antwoord ligt in een doordacht proces. Een proces waarbij elke stap, van strategiebepaling tot optimalisatie, cruciaal is voor succes. Laten we samen duiken in de wereld van e-mail marketing en ontdekken hoe we in drie overzichtelijke stappen jouw campagnes naar een hoger niveau kunnen tillen.

👥 Stap 1: Strategie & Doelgroep Bepalen
Alles begint met een heldere strategie. Wat willen we bereiken met onze e-mail marketing? Meer verkopen, betrokkenheid of misschien klantloyaliteit versterken? Samen bepalen we de koers. Daarnaast zoomen we in op de doelgroep. Door te weten wie onze ontvangers zijn, kunnen we de boodschap perfect afstemmen.
🖋️ Contentcreatie & Personalisatie
Met de strategie als leidraad duiken we in de creatieve fase. Hier combineren we pakkende teksten met een aantrekkelijk design. Maar we gaan verder dan alleen een mooie e-mail. Door de doelgroep te segmenteren, zorgen we ervoor dat elke ontvanger een bericht krijgt dat écht bij hem of haar past.
📏 Meten, Leren & Optimaliseren
Na het verzenden is het essentieel om te leren van de resultaten. Hoe reageert de doelgroep? Welke onderdelen scoren goed? We duiken in de data, trekken conclusies en passen aan waar nodig. Zo zorgen we ervoor dat elke volgende campagne nog beter aansluit en meer impact maakt.
Succesverhalen

Luister naar de feedback die we krijgen

Heel fijn contact gehad met StartMarketing. Heb een super mooie en vooral goede website en vind het fijn hoe ik als klant wordt behandeld. Zeker een aanrader!
Hondenuitlaatservice Ede
Zeer zorgvuldig en professionele begeleiding in het opzetten van mijn website. Zeker een aanrader voor in de toekomst.
Ge-zonder.nl
Heel fijn contact gehad met StartMarketing. Heb een super mooie en vooral goede website en vind het fijn hoe ik als klant wordt behandeld. Zeker een aanrader!
spaziovideo.nl
Om een samenwerking aan te gaan, zoek ik een combinatie van inhoudelijke expertise, bij mij passende werkwijze, inlevingsvermogen, servicegerichtheid en een relaxte persoonlijkheid. En dat is wat (Pim van) Start Marketing biedt. Dit bureau is daadwerkelijk in staat en bereid om de eigen expertise aan te bieden in een vorm die aansluit bij mij als ondernemer. En zo'n partnerschap is goud waard.
Begeleiding in bewustwording
Pim is een betrouwbare en serieuze businesspartner die onze marketing op een hoger niveau heeft getild. Door zijn ervaring en werkwijze hebben we een omzetverhoging gerealiseerd. Startmarketing geeft eerlijke feedback en denkt stappen vooruit.
Schrijfpartner
SEO-analyse laten uitvoeren... Snel en efficiënt contact en nu al mooie resultaten. Ik ben tevreden!
Schrijfpartner

Voor wie is e-mail marketing uitbesteden?

Verzenden, verrassen, verkopen

E-mail marketing is voor velen een krachtig instrument, maar wie plukt er nu echt de vruchten van als het professioneel wordt aangepakt?

Allereerst de ZZP’ers. Als zelfstandige heb je vaak je handen vol aan je core business. Toch wil je groeien en je klantenkring uitbreiden. E-mail marketing biedt je de kans om op persoonlijke wijze in contact te blijven met je klanten, zonder dat het je uren aan tijd kost. Het uitbesteden ervan zorgt ervoor dat je professioneel overkomt, terwijl jij je focust op waar je goed in bent.

Dan hebben we de MKB’ers. Bedrijven met een groter team en wellicht al een klantenbestand om u tegen te zeggen. Maar hoe houd je die klanten betrokken? En hoe zorg je voor upsell en klantretentie? E-mail marketing, mits goed uitgevoerd, kan hierin een sleutelrol spelen. Door dit uit te besteden, profiteer je van expertise en tools die de effectiviteit van je campagnes verhogen.

Tot slot de webshops. In een wereld waar online shoppen de norm is, is de concurrentie moordend. Hoe zorg je ervoor dat klanten terugkeren? Dat ze jouw aanbiedingen zien en niet die van de concurrent? E-mail marketing biedt de oplossing. Met gerichte campagnes, gebaseerd op koopgedrag en voorkeuren, kun je klanten aan je binden. Het uitbesteden hiervan zorgt voor een professionele, consistente aanpak die resultaten oplevert.

01. ZZP'ers

Persoonlijk contact behouden, zonder tijdverlies. Groei met professionele e-mails.

02. MKB' ers

Betrokken klanten, hogere retentie. Versterk je merk met gerichte e-mails.

03. Webshop eigenaren

Bind klanten, boost herhaalaankopen. Maak van bezoekers trouwe fans.

Veelgestelde vragen over e-mail marketing

E-mail marketing is het gebruik van e-mail om relaties met potentiële klanten te bevorderen, bestaande klanten te binden en specifieke producten of diensten te promoten.

De frequentie hangt af van je doelgroep en je boodschap. Het is belangrijk om relevant te blijven zonder je ontvangers te overladen.

 

Absoluut! Met de juiste strategie en relevante content bereik je jouw doelgroep effectief en omzeil je spamfilters.

 

Een pakkende onderwerpregel, relevante content en segmentatie van je doelgroep zijn cruciaal voor een hoge open rate.

 

Nieuwsbrieven zijn een vorm van e-mail marketing. Terwijl e-mail marketing een bredere strategie kan omvatten, zoals promoties, updates of gepersonaliseerde aanbiedingen.

 

Kijk naar metrics zoals open rate, click-through rate, conversies en uitschrijvingen om de effectiviteit van je campagne te beoordelen.

 

Ja, personalisatie kan de betrokkenheid en conversieratio’s aanzienlijk verhogen. Het laat zien dat je de behoeften en interesses van je ontvangers begrijpt.

Jouw Online Groei Start Hier

Wil je de online zichtbaarheid van jouw bedrijf vergroten? Wij hebben de oplossing die je zoekt. Met onze doelgerichtheid helpen we jouw bedrijf om hoger te stijgen in de zoekresultaten en een sterke digitale aanwezigheid op te bouwen. Jouw succes start hier.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op

Naam(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.