Skip to content

Hoe je jouw lokale SEO kunt verbeteren met lokale zoekwoorden

Lokale SEO is voor vrijwel alle ondernemers en bedrijven met een lokale doelgroep onmisbaar. Lokale SEO biedt een effectieve strategie om jouw online aanwezigheid te vergroten en meer lokale klanten naar jouw bedrijf te trekken. Een belangrijk aspect van lokale SEO is het gebruik van lokale zoekwoorden. Hoe kun je hier optimaal gebruik van maken? Wij leggen het uit.

Ken de beste lokale zoekwoorden

Je lokale SEO verbeteren met lokale zoekwoorden begint met grondig onderzoek naar welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw bedrijf en doelgroep. Gebruik tools zoals Google Keyword Planner en Google Trends om inzicht te krijgen in welke zoekwoorden en termen mensen gebruiken bij het zoeken naar producten of diensten in jouw regio. Identificeer de zoekwoorden met een hoog zoekvolume en (het liefst) lage concurrentie om jouw kansen op een goede rangschikking in de zoekresultaten te vergroten.

Lokale zoekwoorden op de juiste manier integreren

Nu je een lijst hebt van relevante lokale zoekwoorden, is het tijd om deze te integreren in de verschillende elementen van jouw website. Begin met de paginatitels, metabeschrijvingen en URL’s van jouw pagina’s. Zorg ervoor dat de zoekwoorden op een natuurlijke en informatieve manier worden opgenomen. Zo worden ze aantrekkelijk voor zowel zoekmachines als potentiële klanten.

Daarnaast is het belangrijk om lokale zoekwoorden op te nemen in de koppen (H1, H2, H3) en de inhoud van jouw webpagina’s. Schrijf relevante, hoogwaardige content die de behoeften en interesses van jouw lokale doelgroep weerspiegelt. Gebruik lokale zoekwoorden op een natuurlijke manier in de tekst en vermijd overmatig gebruik. Dit kan leiden tot keyword stuffing en een negatieve impact hebben op jouw ranking.

Gebruik lokaliteit op je bedrijfspagina’s

Bij het invullen van je Google Mijn Bedrijf pagina gebruik je natuurlijk de mogelijkheden om lokale zoekwoorden op te nemen. Dit helpt zoekmachines bij het begrijpen van de relevantie van jouw bedrijf voor lokale zoekopdrachten. Doe dit ook op eventuele andere bedrijfspagina’s die deze mogelijkheid bieden.

Kijk ook of je jouw bedrijf kunt aanmelden op lokale platforms.

Lokale reviews versterken je positie

Online reviews spelen een belangrijke rol bij het beïnvloeden van de reputatie en geloofwaardigheid van jouw bedrijf. Lokale reviews zijn vooral waardevol voor lokale SEO. Positieve reviews en testimonials van tevreden klanten kunnen het vertrouwen vergroten en potentiële klanten overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen.

Moedig jouw tevreden klanten aan om reviews achter te laten op platforms zoals Google Mijn Bedrijf, Yelp, Facebook en andere relevante lokale beoordelingswebsites. Zorg ervoor dat je regelmatig de reviews controleert en reageert op zowel positieve als negatieve feedback. Dit laat zien dat je betrokken bent en waarde hecht aan de mening van jouw klanten.

Produceer lokale content

We hebben het natuurlijk al even gehad over het verwerken van belangrijke lokale zoekwoorden in je pagina’s. Denk verder en kijk hoe je lokaliteit kunt verwerken in bijvoorbeeld je blogs.

Schrijf blogposts, artikelen of nieuwsberichten die gericht zijn op lokale gebeurtenissen, nieuws en trends. Geef tips en advies die specifiek relevant zijn voor jouw lokale doelgroep. Door dit te doen, vergroot je jouw kansen om gevonden te worden voor lokale zoekopdrachten.

Hyperlokaliteit met lokale landingspagina’s

Lokaal optimaliseren kun je ver doortrekken. Vaak denken mensen dat de mogelijkheden beperkt blijven tot bijvoorbeeld je stad. Maar waarom zou je niet specifieker inspelen op de locatie?

Je kunt overwegen om lokale landingspagina’s te maken voor verschillende locaties of wijken waarin jouw bedrijf actief is. Optimaliseer deze pagina’s met relevante lokale zoekwoorden en specifieke informatie over jouw aanwezigheid op die locatie.

Relevante, lokale backlinks ter ondersteuning

Je kunt jouw lokale content verder versterken met lokale backlinks. Zo kun je specifiek focussen op het verkrijgen van backlinks van relevante lokale bronnen. Dit kunnen lokale bedrijven, organisaties, lokale nieuwssites of blogs zijn.

Benader lokale partners en vraag of ze bereid zijn om een link naar jouw website op te nemen. Je kunt ook gastbloggen op lokale websites en in ruil daarvoor een backlink naar jouw website krijgen. Deze lokale backlinks helpen zoekmachines bij het begrijpen van de relevantie van jouw website voor lokale zoekopdrachten.

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op