Skip to content

Linkbuilding: hoe je jouw linkprofiel kunt verbeteren en waarom het belangrijk is

Het verbeteren van jouw linkprofiel is een essentiële stap in het verbeteren van jouw SEO. Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van links van andere websites naar jouw eigen website. Dit kun je op verschillende manieren doen. Daar gaan wij in deze blog op in. Het hebben van een sterk linkprofiel is in veel gevallen onmisbaar om jouw website hoger te laten scoren in zoekmachines en kan helpen bij het aantrekken van meer verkeer en potentiële klanten. Hoe kun je jouw linkprofiel verbeteren en waarom is dat zo belangrijk?

Waarom is je linkprofiel belangrijk?

Autoriteit is belangrijk om goed te scoren in de zoekmachine. Natuurlijk heb je een technisch goede website en de juiste website teksten nodig, maar daarmee alleen red je het nog niet. De zoekmachine wil in kunnen schatten hoeveel invloed jouw website heeft. Hoe hoger de autoriteit van je website is, des te meer invloed deze uitoefent en des te hoger deze in de basis zal ranken in de zoekresultaten. Het opbouwen van een sterk linkprofiel is dé manier om je autoriteit te verhogen.

Autoriteit kun je een beetje vergelijken met een goede reputatie via mond-tot-mondreclame. Stel dat jij 20 mensen vraagt naar een goed online marketingbureau en 17 van hen noemen Start Marketing: dat geeft jou vertrouwen om met ons in zee te gaan, toch? Zo werkt je linkprofiel ook een beetje: hoe meer kwalitatieve en relevante websites naar jou verwijzen, des te meer vertrouwen de zoekmachine heeft dat jouw site ertoe doet. Dit zal leiden tot een hogere ranking.

Hoe kun je jouw linkprofiel verbeteren?

Je linkprofiel verbeteren doe je het beste door je te richten op het genereren van backlinks vanaf pagina’s met een hoge autoriteit en lage spamscore en een logische connectie met jouw website (relevantie!). In een ideaal scenario kost dit je niets en linken partijen automatisch naar jouw content. Je kunt de kans hierop vergroten door hoogwaardige, waardevolle en deelbare content te produceren en deze op zoveel mogelijk van je eigen kanalen te verspreiden zodat anderen het hopelijk oppikken.

Brengt dat nog niet de gewenste resultaten, dan kun je proberen om relevante linkpartners te vinden. Misschien zijn andere partijen bereid om naar jou te linken omdat jouw content ook voor hen waardevol is. De bereidheid van andere partijen neemt waarschijnlijk toe als je hen ook iets te bieden hebt. Daarom zijn gastblogs een effectieve en waardevolle manier om meer backlinks te genereren en je linkprofiel te verbeteren.

Je linkprofiel verbeteren met gastblogs

Van een goede gastblog profiteren beide partijen. De andere website kan profiteren van jouw expertise en krijgt een stuk waardevolle content. In ruil hiervoor kun jij links naar jouw website plaatsen en zo werken aan je linkprofiel en autoriteit. Wanneer dit goed wordt uitgevoerd is het echt een win-win-situatie.

Je linkprofiel verbeteren met gerichte linkbuilding

Lukt het je niet om op één van de bovenstaande manieren je linkprofiel te verbeteren, dan kun je gerichte linkbuilding inzetten. Betalen voor linkbuilding lijkt misschien niet ideaal, maar zoals bij alle vormen van online marketing geldt dat je dient te kijken naar de return on investment. Wanneer je investeert in kwalitatieve backlinks kan je SEO een grote boost krijgen. In ruil voor je investering krijg je meer bezoekers, meer conversies en een hogere omzet. Het is dan wel belangrijk dat je investeert in de juiste links. Of je nu gaat voor startpagina links, homepage links of links in content (betaalde gastblogs): kwaliteit en relevantie zijn essentieel.

Laat Start Marketing je helpen met je linkprofiel

Start Marketing helpt je graag met het verbeteren van je linkprofiel. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen je alles over de mogelijkheden.

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.