Skip to content

On page en off page SEO factoren

U weet wellicht al dat SEO verder gaat dan alleen het optimaliseren van uw website en pagina’s. Er zijn namelijk diverse on page en off page SEO factoren om rekening mee te houden. Maar wat betekenen deze factoren precies en wat zijn de belangrijkste on page en off page SEO factoren om te gebruiken in uw strategie?

De belangrijkste on page SEO factoren

Veel mensen kunnen waarschijnlijk enkele belangrijke on page SEO factoren noemen. Dit zijn de belangrijkste handelingen die u verricht om uw website zo goed mogelijk te laten scoren in de zoekmachine. Denk bij de belangrijkste on page SEO factoren onder andere aan:

 • Een technisch goede website
 • Snelle laadtijden
 • Goede prestaties op alle devices
 • Goede SEO teksten
 • Een optimale URL-structuur
 • Juist gebruik maken van titels en koppen
 • Goede meta descriptions

De belangrijkste off page SEO factoren

Minstens net zo belangrijk als de on page SEO factoren zijn de off page SEO factoren. Deze factoren zeggen niets over hoe sterk de SEO techniek van uw website is, of hoe goed uw SEO teksten zijn, maar dragen zeer sterk bij aan je autoriteit en uw vindbaarheid. Hoe werkt dit dan precies?

Met off page SEO factoren zorgt u ervoor dat de autoriteit van uw website versterkt wordt. U werkt hiermee als het ware aan uw online reputatie. Een bekend voorbeeld van off page SEO factoren zijn backlinks: andere websites die naar uw website verwijzen. Hoe meer websites dit zijn, maar vooral ook hoe hoger de kwaliteit van deze websites is, des te beter dit is voor uw SEO. Enkele van de belangrijkste off page SEO factoren zijn:

 • Backlinks (linkbuilding)
 • Gastblogs / content marketing
 • Social media posts
 • Producten verkopen op platforms van derden (voor webshops)
 • Bedrijfspagina’s (bijvoorbeeld Google Mijn Bedrijf)

Wilt u meer weten over on page en off page SEO factoren? Neem gerust contact met ons op. Wij kunnen u hierbij helpen.

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op