Skip to content

Wat is email marketing?

De kracht van het geschreven woord is groot. U hoeft alleen maar naar marketing te kijken om dit bevestigd te zien. Ver voordat het internet breed beschikbaar kwam, was het sturen van brieven naar potentiële klanten een populaire vorm van marketing. Die populariteit is nooit afgenomen. Tegenwoordig heeft u alleen nog veel betere manieren om dit te doen. Digitaal, met behulp van email marketing.

Wat is email marketing?

Wat is email marketing precies? Email marketing is een vorm van marketing waarbij u een relevante doelgroep (bijvoorbeeld potentiële klanten) direct bereikt met een email. In de basis is deze activerend van aard. Niet altijd direct commercieel, maar dat kan natuurlijk wel. Middels een relevante, voor de ontvanger interessante mail richt u zich op een conversie. U kunt email marketing ook informatief gebruiken (voor klantenbinding), of voor aftersales, maar het is gebruikelijk dat de mail wordt gestuurd met het oog op een gewenste actie van de ontvanger.

Die gewenste actie kan bijvoorbeeld een klik naar uw website zijn, om een product of dienst af te nemen. Het grote voordeel van email marketing ten opzichte van traditionele mailings, is dat u de resultaten van uw email marketingcampagne kunt inzien. Voor het versturen van mails kunt u gebruikmaken van speciale dashboards. Hierin kunt u niet alleen uw mails en adressenbestand beheren, maar ook precies zien hoe ontvangers hebben gereageerd op uw mails. Wie hebben uw mails geopend? Wie hebben geklikt op links? Zijn er conversies uitgevoerd?

Omdat u over deze informatie beschikt, is en blijft email marketing zeer populair. U heeft hiermee namelijk een zeer grote zekerheid dat uw boodschap direct onder de ogen van een relevante doelgroep komt. Bij veel andere marketingvormen moet u dit afwachten of heeft u niet die zekerheid.

MailChimp vs ActiveCampain

Wat is email marketing zonder goed dashboard? De effectiviteit van elke email marketingcampagne hangt sterk samen met de tools die u gebruikt. Wanneer het gaat om email marketing zijn er bij kenners direct twee oplossingen die u veel hoort: MailChimp en ActiveCampaign. Dit zijn twee populaire, leidende programma’s voor het beheer van email marketingcampagnes.

In essentie doen MailChimp en ActiveCampain hetzelfde. Beide programma’s bieden zeer uitgebreide features. Over welke features u kunt beschikken, is grotendeels afhankelijk van het abonnement dat u kiest. Op deze abonnementen komen wij dadelijk nog terug. Veel marketeers hebben een voorkeur voor een van deze twee programma’s. Wij gebruiken het programma dat het beste bij uw wensen en doelstellingen past.

Hoe wij u helpen met een email marketing campagne

Wilt u potentiële klanten optimaal bereiken, dan kan investeren in een goede email marketing campagne voor u een uitstekende keuze zijn. Door ons uw campagne te laten verzorgen, krijgt u professionele mails en toegang tot alle data en onze know how. Met ons haalt u kennis en mogelijkheden in huis. Wij zetten succesvolle email campagnes op en onderhouden en optimaliseren deze voor een maximaal resultaat. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Wij nemen graag de tijd om u uit te leggen hoe wij ook u met email marketing perfect kunnen helpen.

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op