Skip to content

Social media trends

Dat social media kanalen populair zijn om ook zakelijk te gebruiken, is voor u waarschijnlijk geen nieuws meer. Maar als er iets is dat snel verandert, dan is het social media wel. Kanalen komen en gaan en winnen of verliezen aan populariteit. Ook in zakelijk opzicht. Kanalen die een aantal jaar geleden populair waren, zijn dat nu wellicht niet meer. Daarnaast zijn er natuurlijk ook platforms die populair blijven én komen er kanalen bij die ineens veel gebruikt gaan worden. Maar wat zijn nu de social media trends en op welke kanalen kunt u inzetten voor nieuwe kansen? Start Marketing blijft altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Facebook, LinkedIn en Twitter zijn drie voorbeelden van social media kanalen die hun bestaansrecht in zakelijk opzicht hebben bewezen. In het geval van LinkedIn is dit natuurlijk niet verwonderlijk: dit is immers een puur zakelijk platform. Facebook en Twitter kunnen echter ook nog steeds rekenen op zeer veel zakelijke klanten. Initiatieven als Meerkat en Periscope, social media apps die zich op livestreamen richtten, hadden in dit opzicht minder succes. Snapchat toont echter aan dat ook nieuwe social media platforms een belangrijk marktaandeel kunnen veroveren. Maar wat zijn nu de social media trends voor het moment?

LinkedIn: let’s connect

LinkedIn verdient, ondanks dat het platform bij iedereen bekend is, expliciet de aandacht. Vrijwel geen enkel social media kanaal is de afgelopen jaren zo hard gegroeid. Omdat LinkedIn volledig draait om zakelijk gebruik, biedt het platform ook uitstekende mogelijkheden om zichtbaar te zijn en te adverteren. Of u nu met content wilt scoren, of zeer gericht uw doelgroep wilt bereiken met advertenties: LinkedIn is voor iedere ondernemer en elk bedrijf interessant. Onder de noemer “let’s connect” is er bovendien een interessante beweging gaande van professionals die actief werken en open staan voor nieuwe connecties. 

TikTok

Als u het hebt over social media trends van het afgelopen jaar, dan is er een platform dat er met kop en schouders bovenuit steekt: TikTok. Dit platform draait om het uploaden van korte, ludieke of grappige filmpjes op muziek. Ogenschijnlijk vanuit het niets heeft dit platform honderden miljoenen gebruikers weten aan te trekken. Daar liggen voor u wellicht kansen. TikTok trekt voornamelijk een jonger publiek aan. Als uw doelgroep jong is, is TikTok voor u dus buitengewoon interessant. 

Bedrijven doen steeds vaker aan stories

Een social media kanaal als TikTok is ook om een andere reden interessant. Bedrijven doen steeds vaker aan stories. Natuurlijk blijven meer traditionele manieren van content marketing en storytelling, zoals reguliere social media posts en blogs populair, maar stories bieden een nieuwe manier en unieke kans om bekend te raken bij potentiële nieuwe klanten. U speelt hiermee in op een veranderende behoefte waarop mensen graag content consumeren: snel, verrassend en vanuit een andere invalshoek.

Bij Start Marketing blijven wij vanzelfsprekend voortdurend op de hoogte van social media trends. Wilt u bijblijven of nieuwe manieren ontdekken om uw doelgroep te activeren? Bel of mail ons voor een afspraak en wij gaan voor u aan de slag om de mogelijkheden te onderzoeken en u te helpen met uw online groei. Natuurlijk kan naast Social Media ook over SEO of SEA gaan.

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op