Skip to content

Wat is Affiliate marketing?

Wat betekent affiliate?

Wanneer u leest over marketing, valt vaak de term “affiliate”. Maar wat betekent affiliate marketing? De Nederlandse vertaling van affiliate betekent zoveel als een onderdeel of lid zijn van. Zo kunt u affiliate marketing ook zien: u versterkt uw eigen zichtbaarheid en positie door gebruik te maken van de kracht van anderen. Dat behoeft natuurlijk enige uitleg en die geven wij u graag. Start Marketing is een specialist op het gebied van affiliate webshops en affiliate marketing. Hebt u een webshop, dan kunnen wij u helpen aan meer omzet door uw producten te verkopen in andere webshops.

De affiliate betekenis in de praktijk

De affiliate betekenis in de praktijk wordt direct voor iedereen duidelijk wanneer u kijkt naar grote webshops. Neem als voorbeeld Bol.com. Deze webshop verkoopt producten uit het eigen assortiment, maar ook op webshop van zogenaamde “affiliates”: dit zijn partners die de producten van andere aanbieden op hun eigen platform: dus niet alleen eigen producten, maar ook die van een ander.

Voordelen van affiliate voor een webshop

Wat betekent affiliate voor uw omzet? Affiliate marketing is een doeltreffende manier om uw bereik en omzet te vergroten. Er zijn tal van voordelen van affiliate voor een webshop. Hebt u een webshop en wilt u meer producten verkopen, dan is een affiliate partnerschap aangaan met een andere website of webshop wellicht een goed plan. Omdat uw producten ook worden getoond in een andere webshop, vergroot u uw bereik significant en worden uw producten op meerdere manieren gevonden. Daarbij helpt uw aanwezigheid op een ander platform uw eigen seo versterken.

Vanzelfsprekend doen affiliates niet iets gratis. U betaalt een commissie per verkoop of per lead. De marge op uw producten daalt dus iets, maar daar staat wel tegenover dat u (veel) meer producten kunt gaan verkopen. Zo draagt affiliate marketing dus bij aan het genereren van meer winst.

Hoe Start Marketing u van dienst kan zijn

Affiliate klinkt in zekere zin dus relatief simpel: uw producten worden ook op andere website en webshops verkocht. Echter: dat is niet zo eenvoudig. U zult uw producten namelijk op een bepaalde wijze moeten inladen en er dienen koppelingen gemaakt te worden zodat uw webshop en de externe webshop met elkaar kunnen “praten”. Denk bijvoorbeeld aan uw voorraadbeheer, prijzen en marges.

Start Marketing heeft alle kennis in huis om u perfect van dienst te zijn met de affiliate marketing van uw webshop of website. Wij zorgen voor de juiste koppelingen en het plaatsen van de producten. Ook wanneer u de omgekeerde weg bewandelt en uw eigen webshop wilt gebruiken voor het verkopen van producten van externe webshops. Natuurlijk kan het ook slim zijn om eerst naar SEO of SEA te kijken.

Neem contact met ons op om een vrijblijvende kennismaking in te plannen, of om uw vragen te stellen. Wij vertellen u graag meer over hoe wij u van dienst kunnen zijn met affiliate.

Samen Groeien, Stap Voor Stap

Dank voor het lezen van ons blog! We geloven in interactie en leren van elkaar. Heb je gedachten over dit onderwerp of wil je meer weten over deze blog? Vul het formulier in en laat het ons weten.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op